|
Priprema
|
|
- Buču ogulimo, uklonimo koštice, narežemo na veće komade, zalijemo maslinovim uljem, začinimo, dobro promiješamo kako bi se svi komadi jednakomjerno začinili i nauljili pa pečemo umotano u alu foliji u zagrijanoj pećnici na 180°C dok potpuno ne omekša ( oko 20 min ). Još vruće blendamo štapnim mikserom u fini pire. Krumpir i celer ogulimo i kuhamo u malo osoljene vode. Ocijedimo i piriramo uz dodatak maslaca. Začinimo po vlastitom ukusu.
- Od purećeg filea izrežemo 8 štapića dužine oko 5 cm i debljine oko 1,5 cm. Začinimo ih i dobro promiješamo. Ostatak filea stavimo u sjeckalicu i zajedno sa bjelanjkom, začinima, maslacem i rukolom meljemo u finu pastu bez grudica.
- Na prozirnu foliju, od ruba prema unutra razmažemo pastu 6cm x 4 cm, debljine svega nekoliko milimetara. Na rub paste polažemo štapić od puretine i čvrsto omatamo u foliju čije krajeve potom zavežemo. Dobit ćemo male kobasice. Bitno je da se štapić od puretine jednakomjerno obloži zelenom pastom. Postupak ponovimo za svaki štapić posebno. Dobivene kobasićice blanširamo 5 min. u vreloj osoljenoj vodi. Izvadimo, stavimo u hladnu vodu da se potpuno ohlade, uklonimo foliju i osušimo na papirnom ubrusu. Od sastojaka, pjenjačom umutimo tempuru. Treba biti znatno gušća no što je smjesa za palačinke i odstajati najmanje 2 minute. Zagrijemo ulje za prženje na 160ºC. Štapiće od puretine umačemo u tempuru, kratko ocijedimo višak tempure i pržimo 4-5 min. Vadimo na ubrus da upije suvišnu masnoću i odmah poslužimo na pireu od buče i od celera.
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
700 g |
Vindon filea od purećih prsiju |
50 g |
rukole |
|
sol, papar, češnjak u prahu |
1 |
bjelanjak |
20 g |
maslaca 'z bregov |
Za tempuru: |
150 g |
rižinog brašna |
100 ml |
tople vode |
|
prstohvat soli |
Pire od hokaido buče: |
700 g |
hokaido buče |
|
sol, bijeli papar |
|
mljeveni muškatni oraščić |
|
3 žlice maslinovog ulja |
Pire od celera: |
200 g |
celera |
200 g |
krumpira |
|
sol, bijeli papar |
30 g |
maslaca 'z bregov |
|
|