|
Priprema
|
|
- Pureći file kuhajte u osoljenoj vodi, ohladite, narežite na tanke ploške, začinite , pokapajte uljem i pomiješajte sa crnim sezamom.
- Avokado ogulite, prerežite na pola, izvadite košticu, pa s jedne i druge strane dobro nakapajte sokom limete i posolite. Korabicu i mrkvu ogulite, narežite na tanke ploške, a zatim na što tanje rezance. Tikvicama ogulite zeleni dio pa također narežite na što tanje rezance.
- Naribani sir Ovidur stavite na papir za pečenje, pa otopite u mikrovalnoj pećnici 30 sekundi. Tanke rezance povrća pokapajte maslinovim uljem i sokom limete, dodajte sol, papar i puretinu sa sezamom pa punite avokado.
- Punjeni avokado posipajte izmrvljenim Bovidurom i poslužite.
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
4 |
zrela avokada |
200 g |
purećeg filea Vindon |
2 |
tikvice |
2 |
mrkve |
1 |
korabica |
40 g |
crnog sezama |
3 |
limete |
70 g |
Bovidura Vindija |
70 g |
Ovidura Vindija |
|
sol, papar |
|
maslinovo ulje |
|
|