|
Priprema
|
|
- Zavrite pola količine mlijeka sa šećerom i bourbon vanilin šećerom. U drugoj polovici mlijeka razmutite puding prašak i brašno pa ukuhajte u vrelo mlijeko.
- Dobro miješajte sa pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice. Kuhajte tako miješajući par minuta.
- Maknite s vatre i stavite lonac sa kremom u hladnu vodu, kako bi se krema što prije ohladila. Povremeno je promiješajte da se na površini ne stvori korica.
- Maslac dobro izradite mikserom, da postane prozračan i snježno bijel. Spojite kremu i maslac kad su oboje sobne temperature i prebacite u dresirku.
- Gotova, kupovna princes peciva prerežite tako da je poklopac manji od ostatka pa u dublji dio ušpricajte kremu. Potom u kremu utisnite kockice manga i bobičasto voće.
- Istucite čvrsti šlag, prebacite ga u dresiku i nanesite na uštipke pa poklopite poklopcem. Stavite u hladnjak na sat,dva da se ohlade, pospite šećerom u prahu i poslužite.
|
|
|
Sastojci
|
/ oko 20 kom. |
Za kremu: |
0,5 l |
mlijeka 'z bregov |
1 |
puding prašak od vanilije |
4 žlice |
šećera |
2 žlice |
brašna |
1 |
bourbon vanilin šećer |
150 g |
maslaca 'z bregov |
|
|
300 g |
vrhnja za šlag 'z bregov |
30 g |
šećera u prahu |
2 |
šlagfixa |
|
svježe bobičasto voće po izboru (maline, ribizl, borovnice, jagode, aronija) |
1/2 |
zrelog mekanog manga |
|
|