LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Princes uštipci sa bourbon vanilijom, mangom i svježim bobičastim voćem

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli? Rješenja potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
 
Priprema
  • Zavrite pola količine mlijeka sa šećerom i bourbon vanilin šećerom. U drugoj polovici mlijeka razmutite puding prašak i brašno pa ukuhajte u vrelo mlijeko. 
  • Dobro miješajte sa pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice. Kuhajte tako miješajući par minuta. 
  • Maknite s vatre i stavite lonac sa kremom u hladnu vodu, kako bi se krema što prije ohladila. Povremeno je promiješajte da se na površini ne stvori korica. 
  • Maslac dobro izradite mikserom, da postane prozračan i snježno bijel. Spojite kremu i maslac kad su oboje sobne temperature i prebacite u dresirku.
  • Gotova, kupovna princes peciva prerežite tako da je poklopac manji od ostatka pa u dublji dio ušpricajte kremu. Potom u kremu utisnite kockice manga i bobičasto voće.
  • Istucite čvrsti šlag, prebacite ga u dresiku i nanesite na uštipke pa poklopite poklopcem. Stavite u hladnjak na sat,dva da se ohlade, pospite šećerom u prahu i poslužite. 
 

 
Sastojci / oko 20 kom.
Za kremu:
0,5 l mlijeka 'z bregov
1 puding prašak od vanilije
4 žlice šećera
2 žlice brašna
1 bourbon vanilin šećer
150 g maslaca 'z bregov
   
300 g vrhnja za šlag 'z bregov
30 g šećera u prahu
2 šlagfixa

svježe bobičasto voće po izboru (maline, ribizl, borovnice, jagode, aronija)
1/2 zrelog mekanog manga

Vezani proizvodi

'z bregov svježe mlijeko 3,2% mm 'z bregov vrhnje za šlag 36% mm 'z bregov maslac
 blank