LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Prhke lađice sa bobičastim voćem i Vivis kremom

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli? Rješenja potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
 
Priprema
  • Od sastojaka umijesite prhko tijesto pa pustite da odstoji pola sata. Za to vrijeme dobro izmiksajte sve sastojke za kremu i napunite dresir vrećicu sa zvjezdastim nastavkom.
  • Tijesto razvaljajte na pola centimetra debljine, izrežite na jednake dijelove i obložite njime male lađaste kalupiće.  Kalupiće obložene tijestom napunite suhom lećom ili ječmenom kašom kako bi spriječili da vam prhko tijesto prilikom pečenja suviše nabubri.
  • Pecite 7-8 min. u zagrijanoj pećnici na 190ºC. 
  • Pustite da se kratko ohladi, istresite kašu ili leću i izvadite lađicu iz kalupa.
  • Punite kremom i obložite svježim, opranim bobičastim voćem po želji. Prije samog posluživanja možete posuti sa malo šećera u prahu.
 

 
Sastojci
Za tijesto:
200 g oštrog brašna
100 g  'z bregov maslaca
70 g šećera
1 vanilin šećer
žutanjka
 Za kremu:
Vivis svježa krem sira od 200 g 
1 žlica limunovog soka
100 g  šećera u prahu 
  malo ribane korice limuna
  pola čajne žličice arome vanilije 
1 žlica  ruma 
  svježe bobičasto voće za oblaganje 

Vezani proizvodi

'z bregov maslac Vivis svježi krem sir
 blank