|
Priprema
|
|
- Od sastojaka umijesite prhko tijesto pa pustite da odstoji pola sata. Za to vrijeme dobro izmiksajte sve sastojke za kremu i napunite dresir vrećicu sa zvjezdastim nastavkom.
- Tijesto razvaljajte na pola centimetra debljine, izrežite na jednake dijelove i obložite njime male lađaste kalupiće. Kalupiće obložene tijestom napunite suhom lećom ili ječmenom kašom kako bi spriječili da vam prhko tijesto prilikom pečenja suviše nabubri.
- Pecite 7-8 min. u zagrijanoj pećnici na 190ºC.
- Pustite da se kratko ohladi, istresite kašu ili leću i izvadite lađicu iz kalupa.
- Punite kremom i obložite svježim, opranim bobičastim voćem po želji. Prije samog posluživanja možete posuti sa malo šećera u prahu.
|
|
|
Sastojci
|
|
Za tijesto: |
200 g |
oštrog brašna |
100 g |
'z bregov maslaca |
70 g |
šećera |
1 |
vanilin šećer |
2 |
žutanjka |
Za kremu: |
2 |
Vivis svježa krem sira od 200 g |
1 žlica |
limunovog soka |
100 g |
šećera u prahu |
|
malo ribane korice limuna |
|
pola čajne žličice arome vanilije |
1 žlica |
ruma |
|
svježe bobičasto voće za oblaganje |
|
|