UŽITAK ZA SVE

Tražite nešto lagano, zdravo i fino?

Vaša potraga je upravo završila jer smo za sve moderne gurmane, uvijek oprezne po pitanju zdravlja i vitke linije, osmislili savršene recepte za lagana jela, koja sadrže idealan omjer nutritivnih i hedonističkih vrijednosti!

Povrtni popečci s Vivisom i lignjama

Proizvodnja zdravih i laganih prehrambenih namirnica upravo je ono po čemu je Vindija poznata - stoga, ukoliko želite savjete kako pripremiti bogato, a istovremeno vrijedno jelo, na pravoj ste adresi!
Priprema / 70 min
  • Brokulu, grašak i kukuruz stavite u kipuću juhu te kuhajte oko deset minuta na laganoj vatri.
  • Sipajte u juhu palentu uz lagano miješanje i kuhajte 3 – 4 minute. Maknite s vatre i ostavite da stoji poklopljeno pet minuta.
  • Umiješajte zatim maslac i tu smjesu ulijte u nauljen lim za pečenje. Neka bude najviše 2 cm debelo. Stavite da se ohladi.
  • Za to vrijeme popecite lignje narezane na kolutiće na maslinovu ulju. Zalijte ih vinom i kuhajte dok ne ispari sva tekućina. Zatim osolite i popaprite te još tople pomiješajte s Vivisom.
  • Ohlađenu palentu narežite na četvrtaste ili okrugle ploške i zatim ju popecite u tavi s obje strane dok ne dobije zlatno smeđu boju.
Posluživanje
Ohlađenu palentu narežite na četvrtaste ili okrugle ploške i zatim ju popecite u tavi s obje strane dok ne dobije zlatno smeđu boju. Vruće popečke poslužite odmah uz dodatak Vivisa s lignjama sa salatom po želji.
Savjet
Umjesto liganja s Vivis svježim krem sirom s vlascem možete pomiješati popečene vrganje, šampinjone ili neku drugu vrstu gljiva.
Sastojci / 4 osobe
za popečke:
300 g instant palente
200 g brokule
100 g graška
100 g  kukuruza šećerca
8 dl  povrtne ili pileće juhe 
1 žlica maslaca 'z bregov
  maslinovo ulje
ostali sastojci:
4 žlice  maslinova ulja 
400 g očišćenih liganja
  malo soli i papra
0,5 dl  suhog bijelog vina
250 g Vivis svježeg krem sira s vlascem

Vezani proizvodi

'z bregov maslac Vivis svježi krem sir vlasac
 blank