|
Priprema
|
/ 70 min
|
- Brokulu, grašak i kukuruz stavite u kipuću juhu te kuhajte oko deset minuta na laganoj vatri.
- Sipajte u juhu palentu uz lagano miješanje i kuhajte 3 – 4 minute. Maknite s vatre i ostavite da stoji poklopljeno pet minuta.
- Umiješajte zatim maslac i tu smjesu ulijte u nauljen lim za pečenje. Neka bude najviše 2 cm debelo. Stavite da se ohladi.
- Za to vrijeme popecite lignje narezane na kolutiće na maslinovu ulju. Zalijte ih vinom i kuhajte dok ne ispari sva tekućina. Zatim osolite i popaprite te još tople pomiješajte s Vivisom.
- Ohlađenu palentu narežite na četvrtaste ili okrugle ploške i zatim ju popecite u tavi s obje strane dok ne dobije zlatno smeđu boju.
|
|
Posluživanje
|
Ohlađenu palentu narežite na četvrtaste ili okrugle ploške i zatim ju popecite u tavi s obje strane dok ne dobije zlatno smeđu boju. Vruće popečke poslužite odmah uz dodatak Vivisa s lignjama sa salatom po želji.
|
|
Savjet
|
Umjesto liganja s Vivis svježim krem sirom s vlascem možete pomiješati popečene vrganje, šampinjone ili neku drugu vrstu gljiva.
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
za popečke: |
300 g |
instant palente |
200 g |
brokule |
100 g |
graška |
100 g |
kukuruza šećerca |
8 dl |
povrtne ili pileće juhe |
1 žlica |
maslaca 'z bregov |
|
maslinovo ulje |
ostali sastojci: |
4 žlice |
maslinova ulja |
400 g |
očišćenih liganja |
|
malo soli i papra |
0,5 dl |
suhog bijelog vina |
250 g |
Vivis svježeg krem sira s vlascem |
|
|