LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Ploške od slatkog vrhnja

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli? Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
Priprema / 50 min
  • Kalup za pečenje premažite maslacem i pospite brašnom.
  • Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom u glatku kremu. Lagano umiješajte brašno pa tijesto ulijte u kalup za pečenje.
  • Biskvit pecite u pećnici na 160ºC oko 25 minuta.
  • Ostavite ga da se ohladi pa ga natopite sokom od dvije naranče.
  • Želatini dodajte 8 velikih žlica hladne vode pa je otopite u vrućoj kupelji.
  • Vrhnje za šlag istucite u čvrsti šlag zajedno sa šećerom i vanilin šećerom.
  • Umiješajte otopljenu želatinu te naribanu limunovu i narančinu koricu.
  • Biskvit premažite kremom i stavite u hladnjak neka odstoji najmanje 2 sata.
Posluživanje
Poslužite ohlađeno sa svježim voćem ili voćnim preljevom.

Sastojci
(za kalup veličine 30x20 cm)
Za biskvit
5 jaja
120 g šećera
100 g brašna
  maslac
'z bregov za kalup 
Za natopiti biskvit
2 naranče
Za kremu
1 l vrhnja za šlag
'z bregov
80 g šećera u prahu
1 paketić vanilin šećera

limun
20 g  želatine

Vezani proizvodi

'z bregov vrhnje za šlag 36% mm 'z bregov maslac
 blank