|
Priprema
|
/ 50 min
|
- Kalup za pečenje premažite maslacem i pospite brašnom.
- Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom u glatku kremu. Lagano umiješajte brašno pa tijesto ulijte u kalup za pečenje.
- Biskvit pecite u pećnici na 160ºC oko 25 minuta.
- Ostavite ga da se ohladi pa ga natopite sokom od dvije naranče.
- Želatini dodajte 8 velikih žlica hladne vode pa je otopite u vrućoj kupelji.
- Vrhnje za šlag istucite u čvrsti šlag zajedno sa šećerom i vanilin šećerom.
- Umiješajte otopljenu želatinu te naribanu limunovu i narančinu koricu.
- Biskvit premažite kremom i stavite u hladnjak neka odstoji najmanje 2 sata.
|
|
Posluživanje
|
Poslužite ohlađeno sa svježim voćem ili voćnim preljevom. |
|
|
Sastojci
|
|
(za kalup veličine 30x20 cm) |
Za biskvit |
5 |
jaja |
120 g |
šećera |
100 g |
brašna |
|
maslac
'z bregov za kalup |
Za natopiti biskvit |
2 |
naranče |
Za kremu |
1 l |
vrhnja za šlag
'z bregov |
80 g |
šećera u prahu |
1 paketić |
vanilin šećera |
|
limun |
20 g |
želatine |
|
|