LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Pjena od svježeg kravljeg sira

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli? Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
Priprema / 30 min
  • Želatini dodajte 4 velike žlice hladne vode te ju otopite u vrućoj kupelji.
  • Kalup za pjenu premažite maslacem.
  • Vrhnje za šlag istucite sa šećerom.
  • Kada je šlag čvrst, lagano umiješajte naribanu limunovu koricu, rum i Varaždinski svježi sir u sirnoj marami.
  • Na kraju umiješajte otopljenu želatinu.
  • Smjesu rasporedite u kalup i stavite u hladnjak na najmanje 2 sata da se poveže.

Sastojci
(za kalup veličine 25x10 cm)
250 g Varaždinskog svježeg sira u sirnoj marami
400 ml vrhnja za šlag
'z bregov
100 g šećera u prahu
1 limun
30 ml ruma
10 g želatine

maslac 'z bregov

Vezani proizvodi

'z bregov vrhnje za šlag 36% mm 'z bregov maslac 'z bregov varaždinski svježi sir u sirnoj marami
 blank