|
Priprema
|
/ 30 min
|
- Želatini dodajte 4 velike žlice hladne vode te ju otopite u vrućoj kupelji.
- Kalup za pjenu premažite maslacem.
- Vrhnje za šlag istucite sa šećerom.
- Kada je šlag čvrst, lagano umiješajte naribanu limunovu koricu, rum i Varaždinski svježi sir u sirnoj marami.
- Na kraju umiješajte otopljenu želatinu.
- Smjesu rasporedite u kalup i stavite u hladnjak na najmanje 2 sata da se poveže.
|
|
|
Sastojci
|
|
(za kalup veličine 25x10 cm) |
250 g |
Varaždinskog svježeg sira u sirnoj marami |
400 ml |
vrhnja za šlag
'z bregov |
100 g |
šećera u prahu |
1 |
limun |
30 ml |
ruma |
10 g |
želatine |
|
maslac 'z bregov |
|
|