|
Priprema
|
/ 60 min
|
- U veliku zdjelu prosijte brašno. Dodajte šećere, mljevene bademe i maslac.
- Sastojke dobro izmiješajte. Dodajte vino i žumanjke pa od sastojaka brzo umijesite prhko tijesto.
- Tijesto umotajte u plastičnu foliju, stavite ga u hladnjak da odstoji najmanje 1 sat.
- Kalup za pitu premažite maslacem i pospite brašnom.
- Svježem kozjem siru Capro Freshu dodajte bjelanjke, jaje, šećer, namočene grožđice, naribanu limunovu koricu i rum. Sastojke dobro izmiješajte.
- Tijesto razvaljajte na veličinu kalupa i oprezno ga stavite u kalup. Pecite u pećnici na 160ºC oko 15 minuta.
- Zatim na tijesto stavite nadjev od svježeg kozjeg sira Capro Fresha pa nastavite peći još oko 35 minuta.
|
|
|
Sastojci
|
|
Za tijesto |
250 g |
brašna |
120 g |
maslaca
'z bregov |
70 g |
šećera |
50 g |
mljevenih badema |
2 |
žumanjka |
1 velika |
žlica vina |
Za nadjev |
500 g |
svježeg kozjeg sira Capro Fresha |
2 |
bjelanjka |
1 |
jaje |
100 g |
šećera |
60 g |
grožđica |
1 |
limun |
20 ml |
ruma |
|
|