|
Priprema
|
/ 60 min
|
- U veliku zdjelu prosijte brašno. Dodajte šećer i maslac. Sastojke dobro izmiješajte. Zatim dodajte vino i žumanjke te brzo zamijesite prhko tijesto.
- Tijesto umotajte u plastičnu foliju i stavite ga u hladnjak da odstoji najmanje 1 sat.
- Kalup za pečenje premažite maslacem i pospite brašnom.
- Tijesto razvaljajte na veličinu kalupa i oprezno stavite u kalup.
- Pecite u pećnici na 160ºC oko 15 minuta.
- U međuvremenu pomiješajte Varaždnski svježi sir u sirnoj marami s mljevenim bademima, jajima, malinama, šećerom i naribanom limunovom koricom.
- Smjesu od malina i Varaždinskog svježeg sira u sirnoj marami rasporedite po tijestu.
- Ostavite da se pita peče još 35 minuta.
- Bjelanjke istucite u vrlo čvrst snijeg u koji postupno sipajte šećer.
- Snijegom od bjelanjaka premažite pitu i pecite još 10 minuta.
|
|
|
Sastojci
|
|
(za kalup veličine 20x30 cm) |
Za tijesto |
250 g |
brašna |
120 g |
maslaca
'z bregov |
70 g |
šećera |
3 |
žumanjka |
1 velika |
žlica vina |
Za nadjev |
200 g |
Varaždinskog svježeg sira u sirnoj marami |
300 g |
malina |
100 g |
mljevenih badema |
4 |
jaja |
80 g |
šećera |
1 |
limun |
Za snijeg |
3 |
bjelanjka |
30 g |
šećera |
|
|