LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Pita od malina i sira

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli? Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
Priprema / 60 min
  • U veliku zdjelu prosijte brašno. Dodajte šećer i maslac. Sastojke dobro izmiješajte. Zatim dodajte vino i žumanjke te brzo zamijesite prhko tijesto.
  • Tijesto umotajte u plastičnu foliju i stavite ga u hladnjak da odstoji najmanje 1 sat.
  • Kalup za pečenje premažite maslacem i pospite brašnom.
  • Tijesto razvaljajte na veličinu kalupa i oprezno stavite u kalup.
  • Pecite u pećnici na 160ºC oko 15 minuta.
  • U međuvremenu pomiješajte Varaždnski svježi sir u sirnoj marami s mljevenim bademima, jajima, malinama, šećerom i naribanom limunovom koricom.
  • Smjesu od malina i Varaždinskog svježeg sira u sirnoj marami rasporedite po tijestu.
  • Ostavite da se pita peče još 35 minuta.
  • Bjelanjke istucite u vrlo čvrst snijeg u koji postupno sipajte šećer.
  • Snijegom od bjelanjaka premažite pitu i pecite još 10 minuta.

Sastojci
(za kalup veličine 20x30 cm)
Za tijesto
250 g brašna
120 g maslaca
'z bregov
70 g šećera
3 žumanjka
1 velika žlica vina
Za nadjev
200 g Varaždinskog svježeg sira u sirnoj marami
300 g malina
100 g mljevenih badema
4 jaja
80 g šećera
1 limun
Za snijeg
bjelanjka
30 g šećera

Vezani proizvodi

'z bregov varaždinski svježi sir u sirnoj marami  'z bregov maslac
 blank