|
Priprema
|
/ 70 min
|
- U veliku zdjelu prosijte brašno. Dodajte šećer, mljevene bademe i maslac.
- Sastojke dobro izmiješajte. Dodajte vino i žumanjke te brzo zamijesite prhko tijesto.
- Tijesto umotajte u plastičnu foliju, stavite ga u hladnjak i ostavite najmanje 1 sat.
- Kalup za pitu premažite maslacem i pospite brašnom.
- Tijesto razvaljajte na veličinu kalupa i oprezno stavite u kalup.
- Tijesto pecite u pećnici na 160ºC oko 15 minuta.
- U zdjeli istucite jaja, dodajte šećer, vrhnje za šlag, sok i naribanu koricu od limuna, marmeladu, naranču i limetu. Sastojke pjenasto smiksajte električnim mikserom.
- Smjesu ulijte u kalup i pecite kolač još 25 minuta.
- U međuvremenu istucite bjelanjke sa šećerom u vrlo čvrst snijeg.
- Tom smjesom premažite pitu i pecite ju još 10 minuta.
|
|
|
Sastojci
|
|
Za tijesto |
250 g |
brašna |
120 g |
maslaca
'z bregov |
70 g |
šećera |
50 g |
mljevenih badema |
2 |
žumanjka |
1 velika |
žlica vina |
Za nadjev |
50 g |
šećera |
50 g |
marmelade |
5 |
jaja |
100 g |
šećera |
400 ml |
vrhnja za šlag
'z bregov |
1 |
limun |
1 |
naranča |
1 |
limeta |
2 |
bjelanjka za snijeg |
|
|