LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Pita od limuna i naranče

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli? Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
Priprema / 70 min
  • U veliku zdjelu prosijte brašno. Dodajte šećer, mljevene bademe i maslac.
  • Sastojke dobro izmiješajte. Dodajte vino i žumanjke te brzo zamijesite prhko tijesto.
  • Tijesto umotajte u plastičnu foliju, stavite ga u hladnjak i ostavite najmanje 1 sat.
  • Kalup za pitu premažite maslacem i pospite brašnom.
  • Tijesto razvaljajte na veličinu kalupa i oprezno stavite u kalup.
  • Tijesto pecite u pećnici na 160ºC oko 15 minuta.
  • U zdjeli istucite jaja, dodajte šećer, vrhnje za šlag, sok i naribanu koricu od limuna, marmeladu, naranču i limetu. Sastojke pjenasto smiksajte električnim mikserom.
  • Smjesu ulijte u kalup i pecite kolač još 25 minuta.
  • U međuvremenu istucite bjelanjke sa šećerom u vrlo čvrst snijeg.
  • Tom smjesom premažite pitu i pecite ju još 10 minuta.

Sastojci
(za kalup Ø 30 cm)
Za tijesto
250 g brašna
120 g maslaca
'z bregov
70 g šećera
50 g mljevenih badema
2 žumanjka
1 velika  žlica vina
Za nadjev
50 g šećera
50 g marmelade
5 jaja
100 g šećera
400 ml vrhnja za šlag
'z bregov
1 limun
1 naranča
1 limeta
bjelanjka za snijeg

Vezani proizvodi

'z bregov vrhnje za šlag 36% mm 'z bregov maslac
 blank