|
Priprema
|
/ 95 min
|
- Zamijesite tijesto i ostavite ga u hladnjaku oko pola sata.
- Sve sastojke za nadjev izmiješajte mikserom.
- Tijesto ravnomjerno (debljine oko 0,5 cm) rasporedite po kalupu za tortu promjera oko 26 cm.
- Banane ogulite, zgnječite i pokapajte limunovim sokom.
- Sir pomiješajte sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, škrobnim brašnom, žumanjcima i vrhnjem.
- U sir umiješajte polako banane i snijeg od bjelanjaka pa rasporedite nadjev na tijesto i poravnajte.
- Zagrijte pećnicu na 180ºC i pecite tortu oko 50 minuta na srednjoj prečki pećnice.
- Ohladite i poslužite.
|
|
Posluživanje
|
Poslužite ohlađenu, po želji sa sladoledom od vanilije.
|
|
Savjet
|
Ako nakon pola vremena pečenja primjetite da je gornja strana torte dobila blago smećkastu boju, prekrijte tortu aluminijskom folijom da ne zagori do kraja vremena pečenja. |
|
|
Sastojci
|
/ oko 8 kriški |
Za tijesto |
280 g |
oštrog brašna TIP 400 |
140 g |
šećera |
140 g |
maslaca
'z bregov |
1 |
prašak za pecivo |
1 |
vanilin šećer |
2 |
jaja |
|
sol |
Za nadjev |
5 zrelih |
banana, zdrobljenih vilicom |
1 žlica |
limunova soka |
750 g |
sira Capro Fresha |
250 g |
šećera u prahu |
1 |
vanilin šećer |
40 g |
škrobnog brašna |
3,5 dl |
vrhnja za šlag
'z bregov |
3 |
jaja |
|
|