LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Pita od banana i Capro Fresha

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli?
Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
Priprema / 95 min
  • Zamijesite tijesto i ostavite ga u hladnjaku oko pola sata.
  • Sve sastojke za nadjev izmiješajte mikserom.
  • Tijesto ravnomjerno (debljine oko 0,5 cm) rasporedite po kalupu za tortu promjera oko 26 cm.
  • Banane ogulite, zgnječite i pokapajte limunovim sokom.
  • Sir pomiješajte sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, škrobnim brašnom, žumanjcima i vrhnjem.
  • U sir umiješajte polako banane i snijeg od bjelanjaka pa rasporedite nadjev na tijesto i poravnajte.
  • Zagrijte pećnicu na 180ºC i pecite tortu oko 50 minuta na srednjoj prečki pećnice.
  • Ohladite i poslužite.
Posluživanje
Poslužite ohlađenu, po želji sa sladoledom od vanilije.

Savjet
Ako nakon pola vremena pečenja primjetite da je gornja strana torte dobila blago smećkastu boju, prekrijte tortu aluminijskom folijom da ne zagori do kraja vremena pečenja.
Sastojci / oko 8 kriški
Za tijesto
280 g oštrog brašna TIP 400
140 g šećera
140 g maslaca
'z bregov
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
2 jaja
  sol 
Za nadjev
5 zrelih banana, zdrobljenih vilicom
1 žlica limunova soka
750 g sira Capro Fresha
250 g šećera u prahu
vanilin šećer
40 g škrobnog brašna
3,5 dl vrhnja za šlag
'z bregov
3 jaja

Vezani proizvodi

'z bregov vrhnje za šlag 36% mm 'z bregov maslac Capro Fresh
 blank