VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Piletina u kokosu i siru BoviBlue

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje. 
 
Priprema / 25 min
  • Svaki komad pilećeg filea prerežite po dužini (vodoravno) na najdebljem dijelu pa svaki dio narežite na prutiće.
  • Posolite i popaprite piletinu, dodajte sojin umak, promiješajte pa ostavite da se pileći file marinira oko 24 sata.
  • Zagrijte ulje u woku ili tavi, dodajte piletinu i papriku narezanu na kockice pa sve zajedno pržite dok pileći file ne poprimi zaltnožutu boju.
  • Zatim dodajte usitnjeni kikiriki i kokosovo mlijeko koje ste pomiješali s 2 dl vode.
  • Kuhajte sve zajedno oko 5 minuta i zatim dodajte drobljeni sir.
  • Kad se BoviBlue rastopi, maknite s vatre i umiješajte kiselo vrhnje.
 
Posluživanje
Poslužite vruće uz prilog od riže ili kineskih rezanaca.

 
Sastojci / 4 osobe
4 kom pilećeg filea Cekin
2 dl kokosova mlijeka (iz konzerve)
60 g nesoljenog kikirikija
1 svježa crvena paprika srednje veličine
1 svježa zelena paprika srednje veličine
2 žlice kiselog vrhnja
'z bregov
4 žlice soja umaka
100 g sira BoviBlue
  sol 
  papar 
  ulje 

Vezani proizvodi

BoviBlue 'z bregov kiselo vrhnje 12% mm Pileći file
 blank