|
Priprema
|
/ 25 min
|
- Svaki komad pilećeg filea prerežite po dužini (vodoravno) na najdebljem dijelu pa svaki dio narežite na prutiće.
- Posolite i popaprite piletinu, dodajte sojin umak, promiješajte pa ostavite da se pileći file marinira oko 24 sata.
- Zagrijte ulje u woku ili tavi, dodajte piletinu i papriku narezanu na kockice pa sve zajedno pržite dok pileći file ne poprimi zaltnožutu boju.
- Zatim dodajte usitnjeni kikiriki i kokosovo mlijeko koje ste pomiješali s 2 dl vode.
- Kuhajte sve zajedno oko 5 minuta i zatim dodajte drobljeni sir.
- Kad se BoviBlue rastopi, maknite s vatre i umiješajte kiselo vrhnje.
|
|
Posluživanje
|
Poslužite vruće uz prilog od riže ili kineskih rezanaca. |
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
4 kom |
pilećeg filea Cekin |
2 dl |
kokosova mlijeka (iz konzerve) |
60 g |
nesoljenog kikirikija |
1 svježa crvena |
paprika srednje veličine |
1 svježa zelena |
paprika srednje veličine |
2 žlice |
kiselog vrhnja
'z bregov |
4 žlice |
soja umaka |
100 g |
sira BoviBlue |
|
sol |
|
papar |
|
ulje |
|
|