|
Priprema
|
/ 60 min
|
- Grah namočite, skuhajte i ostavite da se ocijedi.
- Rajčicu i papriku očistite, operite i narežite na komade.
- Luk i češnjak ogulite i nasjeckajte.
- Pileće zabatke isperite pod mlazom hladne vode i osušite na papirnatom ubrusu. Meso posolite.
- U velikoj posudi zagrijte ulje pa na njemu pržite zabatke o obiju strana. Izvadite ih na tanjur.
- U istoj posudi pržite luk dok ne požuti. Dodajte češnjak, grah, slatki kukuruz, rajčicu i papriku.
- Pirjajte na laganoj vatri još oko 10 minuta. Zatim ulijte juhu, posolite i popaprite pa dodajte nasjeckano peršinovo lišće i tabasco.
- Vratite u posudu zabatke, poklopite i nastavite pirjati na laganoj vatri oko 25 minuta.
- Povremeno promiješajte i dolijevajte tekućine koliko je potrebno.
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
4 |
pileća zabatka (ili 8 bataka) Cekin |
30 ml |
ulja |
2 |
luka |
200 g |
slatkog kukuruza (odmrznutog) |
200 g |
crvenoga graha |
1 |
crvena paprika |
1 |
rajčica |
3 češnja |
češnjaka |
300 ml |
bistre juhe |
|
sol |
|
papar |
|
peršinovo lišće |
|
umak tabasco |
|
|