VINDON BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

http://bit.ly/2hOfsRo

Ostali recepti

Piletina na meksički način

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.
Priprema / 60 min
  • Grah namočite, skuhajte i ostavite da se ocijedi.
  • Rajčicu i papriku očistite, operite i narežite na komade.
  • Luk i češnjak ogulite i nasjeckajte.
  • Pileće zabatke isperite pod mlazom hladne vode i osušite na papirnatom ubrusu. Meso posolite.
  • U velikoj posudi zagrijte ulje pa na njemu pržite zabatke o obiju strana. Izvadite ih na tanjur.
  • U istoj posudi pržite luk dok ne požuti. Dodajte češnjak, grah, slatki kukuruz, rajčicu i papriku.
  • Pirjajte na laganoj vatri još oko 10 minuta. Zatim ulijte juhu, posolite i popaprite pa dodajte nasjeckano peršinovo lišće i tabasco.
  • Vratite u posudu zabatke, poklopite i nastavite pirjati na laganoj vatri oko 25 minuta.
  • Povremeno promiješajte i dolijevajte tekućine koliko je potrebno.

Sastojci / 4 osobe
4 pileća zabatka (ili 8 bataka) Cekin
30 ml ulja
2 luka
200 g slatkog kukuruza (odmrznutog)
200 g crvenoga graha
crvena paprika
1 rajčica
3 češnja češnjaka
300 ml bistre juhe
  sol 
  papar 
  peršinovo lišće 
  umak tabasco 

Vezani proizvodi

Pileći batak i zabatak
 blank