|
Priprema
|
/ 60 min
|
- Luk i češnjak ogulite i nasjeckajte.
- Rajčice i papriku očistite, operite i narežite na sitnije komade.
- Pileće batke isperite pod mlazom hladne vode i osušite na papirnatom ubrusu. Natrljajte ih solju, premažite maslinovim uljem i složite u vatrostalnu posudu. Pecite ih u pećnici na 180ºC.
- U posudi pržite luk na maslinovu ulju dok ne poprimi zlatnu boju.
- Dodajte rajčice i papriku pa nastavite pirjati još ok 5 minuta. Dodajte češnjak, začinsko bilje, masline i kapare. Posolite i popaprite pa zalijte juhom.
- Ostavite da jelo zakuha, zatim maknite s vatre i njime zalijte pileće batke koje ste pekli oko 30 minuta. Pecite ih još oko 15 minuta.
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
4 |
pileća batka Cekin |
40 ml |
maslinova ulja |
1 veliki |
luk |
2 velike |
rajčice |
1 |
crvena paprika |
50 g |
zelenih maslina (bez koštica) |
50 g |
crnih maslina (bez koštica) |
30 g |
kapara |
3 češnja |
češnjaka |
200 ml |
bistre juhe |
|
sol |
|
papar |
|
peršinovo lišće |
|
origano |
|
bosiljak |
|
ružmarin |
|
|