|
Priprema
|
/ 40 min
|
- Umakom od soje prelijte zabatke pa ih ostavite da se mariniraju najmanje 2 sata.
- Očistite, operite i narežite papriku, mrkvu i tikvicu.
- Klice graha isperite pod mlazom hladne vode. Ostavite ih da se dobro ocijede.
- Mladi luk narežite na kolute.
- U velikoj tavi ispržite piletinu na vrućem ulju.
- Dodajte povrće, mladi luk, nasjeckani češnjak, đumbir i usitnjeni korijandar.
- Zalijte s nešto tekućine pa pirjajte na laganoj vatri oko 20 minuta u poklopljenoj posudi. Povremeno promiješajte.
- Dolijevajte tekućine koliko je potrebno.
- Posolite prema ukusu.
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
8 |
pilećih zabataka Cekin |
30 ml |
sezamova ulja |
1 velika |
crvena paprika |
1 velika |
mrkva |
1 mala |
tikvica |
150 g |
klica graha |
2 |
mlada luka |
2 češnja |
češnjaka |
|
umak od soje |
|
đumbir |
|
korijandar |
|
|