VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Pileći zabatak s povrćem i đumbirom

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.
Priprema / 40 min
  • Umakom od soje prelijte zabatke pa ih ostavite da se mariniraju najmanje 2 sata.
  • Očistite, operite i narežite papriku, mrkvu i tikvicu.
  • Klice graha isperite pod mlazom hladne vode. Ostavite ih da se dobro ocijede.
  • Mladi luk narežite na kolute.
  • U velikoj tavi ispržite piletinu na vrućem ulju.
  • Dodajte povrće, mladi luk, nasjeckani češnjak, đumbir i usitnjeni korijandar.
  • Zalijte s nešto tekućine pa pirjajte na laganoj vatri oko 20 minuta u poklopljenoj posudi. Povremeno promiješajte.
  • Dolijevajte tekućine koliko je potrebno.
  • Posolite prema ukusu.

Sastojci / 4 osobe
8 pilećih zabataka Cekin
30 ml sezamova ulja
1 velika crvena paprika
1 velika  mrkva
1 mala tikvica
150 g klica graha
2 mlada luka
2 češnja češnjaka

umak od soje
  đumbir 
  korijandar 

Vezani proizvodi

Pileći batak i zabatak
 blank