|
Priprema
|
/ 40 min
|
- Gljive očistite, operite i osušite na papirnatom ubrusu. Narežite ih na ploške.
- Papriku očistite, operite i narežite na ploške.
- Češnjak ogulite i nasjeckajte.
- Zabatke posolite, složite ih u vatrostalnu posudu i premažite uljem. Pecite ih u pećnici na 170ºC.
- U međuvremenu pržite u tavi na ulju češnjak dok ne pusti aromu.
- Dodajte gljive i papriku. Pirjajte na laganoj vatri još oko 10 minuta.
- Zatim zalijte juhom i vrhnjem za šlagom, posolite i popaprite pa umiješajte nasjeckano peršinovo lišće.
- Kuhajte još oko 5 minuta.
- Zabatke prelijte umakom od gljiva i pecite u pećnici još oko 10 minuta.
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
8 |
pilećih zabatka Cekin |
400 g |
gljiva |
1 velika |
crvena paprika |
3 češnja |
češnjaka |
150 ml |
bistre juhe |
100 ml |
vrhnja za šlag 'z bregov |
|
sol |
|
papar |
|
peršinovo lišće |
30 ml |
ulja |
|
|