VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Pileći file u oklopu od krumpira

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.
Priprema / 40 min
  • Pileće filee osolite, popaprite i pirjajte na maslacu uz stalno podlijevanje vodom ili juhom dok ne omekšaju.
  • Premjestite ih u vatrostalnu zdjelu.
  • Krumpir protisnite i pomiješajte s jajima, solju, muškatnim oraščićem, polovinom sira i vrhnjem.
  • Tu smjesu rasporedite po piletini, pospite preostalim sirom i zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 220ºC da se zapeče 10 - 15 minuta.
Posluživanje
Poslužite vruće sa sezonskom salatom.

Sastojci / 4 osobe
4 filea pilećih prsa Cekin (oko 150 g svaki)

malo maslaca
'z bregov
500 g kuhanog krumpira
jaja
50 g kiselog vrhnja
'z bregov

sol, papar, mljeveni muškatni oraščić
100 g sitno ribanog sira Ovidura

Vezani proizvodi

'z bregov maslac 'z bregov kiselo vrhnje 20% mm Ovidur Pileći file
 blank