|
Priprema
|
/ 40 min
|
- Pileće filee osolite, popaprite i pirjajte na maslacu uz stalno podlijevanje vodom ili juhom dok ne omekšaju.
- Premjestite ih u vatrostalnu zdjelu.
- Krumpir protisnite i pomiješajte s jajima, solju, muškatnim oraščićem, polovinom sira i vrhnjem.
- Tu smjesu rasporedite po piletini, pospite preostalim sirom i zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 220ºC da se zapeče 10 - 15 minuta.
|
|
Posluživanje
|
Poslužite vruće sa sezonskom salatom. |
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
4 filea |
pilećih prsa Cekin (oko 150 g svaki) |
|
malo maslaca
'z bregov |
500 g |
kuhanog krumpira |
2 |
jaja |
50 g |
kiselog vrhnja
'z bregov |
|
sol, papar, mljeveni muškatni oraščić |
100 g |
sitno ribanog sira Ovidura |
|
|