|
Priprema |
/ 45 min |
- Piletinu osolite i popecite u tavi na malo ulja, s obje strane po pet minuta. Odložite na toplo.
- Svježi sir pomiješajte s orasima, malo soli i papra.
- Lisnato tijesto tanko razvaljajte i podijelite na dva dijela.
- U sredinu svakog tijesta stavite file, na njega popola smjese od sira i prekrijte s po dvije ploške pršuta.
- Umotajte u lisnato tijesto tako da ne ulazi zrak.
- Pecite još u pećnici zagrijanoj na 200ºC oko 10-15 minuta dok se tijesto lijepo ne zarumeni.
|
|
Posluživanje |
Poslužite s pilogom od kuhanog povrća i sa svježom salatom po želji.
|
|
Savjet |
Što je lisnato tijesto hladnije kad ga se stavi u pećnicu, to će se ljepše listati. |
|
|
Sastojci |
/ 2 osobe |
2 kom |
pilećeg filea Cekin |
4 tanke ploške |
pršuta |
4 žlice |
svježeg sira
'z bregov |
1 žlica |
oraha |
|
malo soli i papra |
250 g |
lisnatog tijesta |
1 žlica |
maslaca
'z bregov |
|
|