VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Pileći file u lisnatom tijestu

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.
Priprema / 45 min
  • Piletinu osolite i popecite u tavi na malo ulja, s obje strane po pet minuta. Odložite na toplo. 
  • Svježi sir pomiješajte s orasima, malo soli i papra.
  • Lisnato tijesto tanko razvaljajte i podijelite na dva dijela.
  • U sredinu svakog tijesta stavite file, na njega popola smjese od sira i prekrijte s po dvije ploške pršuta.
  • Umotajte u lisnato tijesto tako da ne ulazi zrak.
  • Pecite još u pećnici zagrijanoj na 200ºC oko 10-15 minuta dok se tijesto lijepo ne zarumeni.
Posluživanje
Poslužite s pilogom od kuhanog povrća i sa svježom salatom po želji. 
Savjet
Što je lisnato tijesto hladnije kad ga se stavi u pećnicu, to će se ljepše listati. 
Sastojci / 2 osobe
2 kom  pilećeg filea Cekin
4 tanke ploške  pršuta
4 žlice svježeg sira
'z bregov
1 žlica   oraha
malo soli i papra
250 g lisnatog tijesta
1 žlica maslaca
'z bregov
 

Vezani proizvodi

'z bregov maslac 'z bregov svježi sir polumasni Pileći file
 blank