VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Pileći file s kukuruzom


Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.
Priprema / 30 min
  • Pileće meso izrežite na rezance debljine oko 1 cm te začinite solju i paprom. Zatim piletinu uvaljajte u brašno.
  • U tavi zagrijte maslinovo ulje i na njemu dobro popržite meso sa svih strana. Dodajte sve začine i promiješajte.
  • U tako pripremljeno meso dodajte vodu i kukuruz.
  • Na kraju u jelo dodajte vrhnje i uz miješanje ostavite da se kuha oko 5 minuta.

Sastojci / 4 osobe
pileća filea Cekin
3 žlice brašna
3 žlice  maslinova ulja
200 g kukuruza šećerca
2 dl kiselog vrhnja
'z bregov
2 dl vode
1/2 žlice  vlasca
1/2 žlice bosiljka
1 žličica nasjeckanog peršina
1 žličica curryja
  sol i papar

Vezani proizvodi

'z bregov kiselo vrhnje 25% mm Pileći file
 blank