|
Priprema |
/ 30 min
|
- Stavite 1 l vode s malo soli za zavri.
- Osoljena pileća prsa pecite u poklopljenog tavi, na 1 žlici maslinova ulja, 10 do 15 minuta (ovisno o debljini). Povremeno okrenite da se zapeku sa svih strana.
- Za to vrijeme stavite tjesteninu u kipuću vodu i skuhajte prema uputi na pakiranju. Ocijedite i stavite na toplo.
- Pečena prsa izvadite iz tave i odložite na toplo.
- Na istoj masnoći u tavi zagrijte maslac, na to dodajte jogurt, malo soli i češnjak u prahu.
- Kad zakipi, dodajte peršin, naribani sir i vruću tjesteninu te se zajedno dobro promiještajte.
|
|
Posluživanje
|
Odmah, dok je još vruće, na tanjur stavite prvo podlogu od rezanaca s umakom i na to položite filee piletine.
|
|
Savjet
|
Uvijek ostavite malo vode od kuhanja tjestenine pa ju dodajte umaku ako vam ispadne previše gusto. |
|
|
Sastojci
|
/ 2 osobe
|
2 filea |
pilećih prsa Cekin |
|
maslinovo ulje |
200 g |
fettuccina (širokih rezanaca) |
150 g |
grčkog jogurta Vilikis |
2 žlice |
maslaca 'z bregov |
100 g |
sitno naribanoga tvrdog sira Bovidura Vindija |
|
prstovet češnjaka u prahu (ili granulama) |
1 žlica |
usitnjenog lišća svježeg peršina |
|
sol, papar |
|
|