MAJSTOR KUHANJA? NIŠTA LAKŠE!

"Kako ono ide? Prstohvat soli, malo češnjaka…Joj, ne sjećam se više!"..

Ako priprema glavnog jela i kod vas izgleda ovako, od sada vam dajemo razlog za opuštanje  jer za sve vas koji hrabro uranjate u kulinarske pustolovine pripremili smo najbolje recepte s kojima ćete se ikad susresti. Iznenadite svoje najdraže i pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje!

Ostali recepti

Pileći file s fettuccinima u umaku "Alfredo"

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje. 
Priprema  / 30 min
  • Stavite 1 l vode s malo soli za zavri.
  • Osoljena pileća prsa pecite u poklopljenog tavi, na 1 žlici maslinova ulja, 10 do 15 minuta (ovisno o debljini). Povremeno okrenite da se zapeku sa svih strana.
  • Za to vrijeme stavite tjesteninu u kipuću vodu i skuhajte prema uputi na pakiranju. Ocijedite i stavite na toplo.
  • Pečena prsa izvadite iz tave i odložite na toplo.
  • Na istoj masnoći u tavi zagrijte maslac, na to dodajte jogurt, malo soli i češnjak u prahu.
  • Kad zakipi, dodajte peršin, naribani sir i vruću tjesteninu te se zajedno dobro promiještajte.
Posluživanje
Odmah, dok je još vruće, na tanjur stavite prvo podlogu od rezanaca s umakom i na to položite filee piletine.

Savjet
Uvijek ostavite malo vode od kuhanja tjestenine pa ju dodajte umaku ako vam ispadne previše gusto.
Sastojci  / 2 osobe
2 filea pilećih prsa Cekin

maslinovo ulje
200 g fettuccina (širokih rezanaca)
150 g grčkog jogurta Vilikis
2 žlice  maslaca 'z bregov
100 g sitno naribanoga tvrdog sira Bovidura Vindija

prstovet češnjaka u prahu (ili granulama)
1 žlica usitnjenog lišća svježeg peršina

sol, papar

Vezani proizvodi

'z bregov maslac Bovidur Pileća prsa
 blank