MAJSTOR KUHANJA? NIŠTA LAKŠE!

"Kako ono ide? Prstohvat soli, malo češnjaka…Joj, ne sjećam se više!"..

Ako priprema glavnog jela i kod vas izgleda ovako, od sada vam dajemo razlog za opuštanje  jer za sve vas koji hrabro uranjate u kulinarske pustolovine pripremili smo najbolje recepte s kojima ćete se ikad susresti. Iznenadite svoje najdraže i pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje!

Ostali recepti

Pileći file "a la Wellington"

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje. 
Priprema
  • Filee posolite, popaprite i lagano pospite češnjakom u prahu. Dobro utrljajte začine u meso pa ih sa svih strana popecite u vrućoj tavici na maslinovu ulju. Izvadite ih i ohladite. 
  • Sir, masline, začinsko bilje, bjelanjke, krupicu i začine mikserom dobro sjedinite pa sa svih strana obložite pileće filee. Otopljeno lisnato tijesto razvaljajte na debljinu od 3 mm i razrežite na četiri jednaka dijela. 
  • Na svaki komad lisnatog tijesta položite obloženi file, preklopite, istinite zrak, odrežite višak tijesta, a rub pritisnite vilicom. 
  • Prije pečenja premažite razmućenim žumanjcima i načinite nekoliko laganih zareza oštrim nožem povrh svakoga. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta.    

Sastojci / 4 osobe
4 komada filea pilećih prsa Cekin
3 žlice maslinova ulja
1 smrznuto lisnato tijesto
250 g svježeg polumasnog sira 'z bregov
3 žlice sitno nasjeckanih crnih maslina
1 žličica pšenične krupice
1/4 čajne žličice nasjeckanog ružmarina (najbolje svježeg)
1/4 čajne žličice nasjeckanog peršina
2 bjelanjka
  sol, papar, češnjak u prahu

 blank