VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Pileći file "a la Wellington"

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje. 
Priprema
  • Filee posolite, popaprite i lagano pospite češnjakom u prahu. Dobro utrljajte začine u meso pa ih sa svih strana popecite u vrućoj tavici na maslinovu ulju. Izvadite ih i ohladite. 
  • Sir, masline, začinsko bilje, bjelanjke, krupicu i začine mikserom dobro sjedinite pa sa svih strana obložite pileće filee. Otopljeno lisnato tijesto razvaljajte na debljinu od 3 mm i razrežite na četiri jednaka dijela. 
  • Na svaki komad lisnatog tijesta položite obloženi file, preklopite, istinite zrak, odrežite višak tijesta, a rub pritisnite vilicom. 
  • Prije pečenja premažite razmućenim žumanjcima i načinite nekoliko laganih zareza oštrim nožem povrh svakoga. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta.    

Sastojci / 4 osobe
4 komada filea pilećih prsa Cekin
3 žlice maslinova ulja
1 smrznuto lisnato tijesto
250 g svježeg polumasnog sira 'z bregov
3 žlice sitno nasjeckanih crnih maslina
1 žličica pšenične krupice
1/4 čajne žličice nasjeckanog ružmarina (najbolje svježeg)
1/4 čajne žličice nasjeckanog peršina
2 bjelanjka
  sol, papar, češnjak u prahu

 blank