|
Priprema
|
|
- Filee posolite, popaprite i lagano pospite češnjakom u prahu. Dobro utrljajte začine u meso pa ih sa svih strana popecite u vrućoj tavici na maslinovu ulju. Izvadite ih i ohladite.
- Sir, masline, začinsko bilje, bjelanjke, krupicu i začine mikserom dobro sjedinite pa sa svih strana obložite pileće filee. Otopljeno lisnato tijesto razvaljajte na debljinu od 3 mm i razrežite na četiri jednaka dijela.
- Na svaki komad lisnatog tijesta položite obloženi file, preklopite, istinite zrak, odrežite višak tijesta, a rub pritisnite vilicom.
- Prije pečenja premažite razmućenim žumanjcima i načinite nekoliko laganih zareza oštrim nožem povrh svakoga. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta.
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
4 komada |
filea pilećih prsa Cekin |
3 žlice |
maslinova ulja |
1 |
smrznuto lisnato tijesto |
250 g |
svježeg polumasnog sira 'z bregov |
3 žlice |
sitno nasjeckanih crnih maslina |
1 žličica |
pšenične krupice |
1/4 čajne žličice |
nasjeckanog ružmarina (najbolje svježeg) |
1/4 čajne žličice |
nasjeckanog peršina |
2 |
bjelanjka |
|
sol, papar, češnjak u prahu |
|
|