|
Priprema
|
/ 50 min
|
- Pomiješajte meso, krušne mrvice, jaja, začinsko bilje i mrkvu te začinte po ukusu.
- Neka smjesa odstoji 20-tak minuta na hladnom.
- Od dobivene smjese napravite okruglice veličine oraha, uvaljajte ih u brašno te ih popržite sa svih strana u tavi na maslacu.
- Nakon što su okruglice dobile karamelno smeđu boju zalijte ih juhom i balzamičnim octom.
- Kuhajte u umaku do željene gustoće (oko 5 min) te dosolite i popaprite umak po želji.
|
|
Posluživanje
|
Poslužite s tjesteninom ili kuhanim povrćem.
|
|
Savjet
|
Za posebnu aromu u umak možete umiješati i usitnjeni svježi celer i dvije žlice kiselog vrhnja 'z bregov. |
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
500 g |
pilećeg mljevenog mesa Cekin |
100 g |
krušnih mrvica Latica |
3 |
jaja |
1 žlica |
usitnjenog začinskog bilja (peršin, vlasac) |
100 g |
sitno naribane mrkve |
|
sol, papar |
2 dl |
pileće ili povrtne juhe |
2 žlice |
balzamičnog octa |
2 žlice |
brašna |
1 žlica |
maslaca 'z bregov |
|
|