VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Pileće okruglice u balsamico umaku

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje. 
Priprema  / 50 min
  • Pomiješajte meso, krušne mrvice, jaja, začinsko bilje i mrkvu te začinte po ukusu.
  • Neka smjesa odstoji 20-tak minuta na hladnom.
  • Od dobivene smjese napravite okruglice veličine oraha, uvaljajte ih u brašno te ih popržite sa svih strana u tavi na maslacu.
  • Nakon što su okruglice dobile karamelno smeđu boju zalijte ih juhom i balzamičnim octom.
  • Kuhajte u umaku do željene gustoće (oko 5 min) te dosolite i popaprite umak po želji.
Posluživanje
Poslužite s tjesteninom ili kuhanim povrćem.

Savjet
Za posebnu aromu u umak možete umiješati i usitnjeni svježi celer i dvije žlice kiselog vrhnja 'z bregov.
Sastojci  / 4 osobe
500 g pilećeg mljevenog mesa Cekin
100 g krušnih mrvica Latica
3 jaja
1 žlica usitnjenog začinskog bilja (peršin, vlasac)
100 g sitno naribane mrkve

sol, papar
2 dl pileće ili povrtne juhe
2 žlice balzamičnog octa
2 žlice brašna
1 žlica maslaca 'z bregov

Vezani proizvodi

Usitnjeno meso 'z bregov maslac Krušne mrvice
 blank