VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Pileća prsa u lisnatom tijestu

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.
Priprema / 70 min
  • Poriluk očistite, operite i narežite na kolute.
  • Piletinu narežite na komade.
  • Meso posolite i poprite.
  • U velikoj tavi popržite na vrućem ulju komade piletine s obje strane. Izvadite ih na tanjur.
  • U istoj tavi pržite poriluk na laganoj vatri oko 10 minuta. Posolite ga i povremeno promiješajte.
  • Poriluk istresite u zdjelu pa ga ostavite da se ohladi.
  • U poriluk umiješajte kiselo vrhnje i nasjeckano peršinovo lišće.

Sastojci / 4 osobe
250 g lisnatog tijesta
600 g pilećih prsa Cekin
30 ml ulja
2 poriluka

sol
  papar 
1 velika žlica kiselog vrhnja
'z bregov
1 jaje
  peršinovo lišće 

Vezani proizvodi

'z bregov kiselo vrhnje 20% mm Pileća prsa
 blank