|
Priprema
|
/ 70 min
|
- Poriluk očistite, operite i narežite na kolute.
- Piletinu narežite na komade.
- Meso posolite i poprite.
- U velikoj tavi popržite na vrućem ulju komade piletine s obje strane. Izvadite ih na tanjur.
- U istoj tavi pržite poriluk na laganoj vatri oko 10 minuta. Posolite ga i povremeno promiješajte.
- Poriluk istresite u zdjelu pa ga ostavite da se ohladi.
- U poriluk umiješajte kiselo vrhnje i nasjeckano peršinovo lišće.
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
250 g |
lisnatog tijesta |
600 g |
pilećih prsa Cekin |
30 ml |
ulja |
2 |
poriluka |
|
sol |
|
papar |
1 velika žlica |
kiselog vrhnja
'z bregov |
1 |
jaje |
|
peršinovo lišće |
|
|