|
Priprema |
/ 105 min |
- Pile osolite i odložite na hladno.
- Rižu popržite na malo ulja da se samo blago zagrije te prelijte vinom.
- Kada vino ispari, dodajte sitno nasjeckani luk, kratko popržite i zatim dodajte radič narezan na rezance.
- Promiješajte sve dobro i zalijte šalicom i pol vode. Osolite malo i popaprite.
- Kuhajte na laganoj vatri dok se ne upije sva tekućina (oko 10 min).
- U djelomično kuhanu (al dente) rižu dodajte maslac, peršin i malo naribanoga muškatnog oraščića. Neka se malo ohladi.
- Pile napunite rižotom i stavite u vatrostalnu posudu te malo prelijte uljem.
- U pećnici zagrijanoj na 190ºC pecite uz stalno polijevanje sokom od pečenja oko sati i dvadeset minuta ili, ako je pile bilo veliko, dulje.
|
|
Posluživanje |
Razrezano toplo pile posložite po nadjevu i poslužite sa sezonskom salatom.
|
|
Savjet |
Radič prije rezanja potopite u mlaku vodu sa žlicom šećera. Izgubit će dio gorčine. |
|
|
Sastojci |
/ 4 - 6 osoba |
1 |
pile Cekin |
200 g |
riže |
1 mala glavica |
crvenog radiča |
1 glavica |
luka |
0,5 dl |
crvenog vina |
1 žlica |
maslaca 'z bregov |
1 žlica |
nasjeckanog lišća peršina |
|
sol, papar |
|
muškatni oraščić |
|
ulje |
|
|