VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Pečeno pile punjeno rižotom od radiča

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.
Priprema / 105 min
  • Pile osolite i odložite na hladno. 
  • Rižu popržite na malo ulja da se samo blago zagrije te prelijte vinom.
  • Kada vino ispari, dodajte sitno nasjeckani luk, kratko popržite i zatim dodajte radič narezan na rezance.
  • Promiješajte sve dobro i zalijte šalicom i pol vode. Osolite malo i popaprite.
  • Kuhajte na laganoj vatri dok se ne upije sva tekućina (oko 10 min).
  • U djelomično kuhanu (al dente) rižu dodajte maslac, peršin i malo naribanoga muškatnog oraščića. Neka se malo ohladi.
  • Pile napunite rižotom i stavite u vatrostalnu posudu te malo prelijte uljem.
  • U pećnici zagrijanoj na 190ºC pecite uz stalno polijevanje sokom od pečenja oko sati i dvadeset minuta ili, ako je pile bilo veliko, dulje.
Posluživanje
Razrezano toplo pile posložite po nadjevu i poslužite sa sezonskom salatom.
Savjet
Radič prije rezanja potopite u mlaku vodu sa žlicom šećera. Izgubit će dio gorčine.
Sastojci / 4 - 6 osoba
pile Cekin
200 g  riže
1 mala glavica  crvenog radiča
1 glavica  luka
0,5 dl crvenog vina
1 žlica maslaca 'z bregov
1 žlica nasjeckanog lišća peršina
sol, papar
  muškatni oraščić 
  ulje 
 

Vezani proizvodi

Cijelo pile 'z bregov maslac
 blank