|
Priprema |
|
- Zavrite vrhnje za šlag, maknite sa vatre i umiješajte sjeckanu tamnu čokoladu pa sjedinite.
- Pekmez od marelice ugrijte kratko u mikrovalnoj pećnici pa umiješajte rum.
- Banane ogulite i sa svih strana pospite šećerom u prahu pa odmah stavite peći u grill tavicu na vrući maslac. Stalno okrećući pecite da porumene.
- Na tanjur ulijte malo čokoladne kreme. Na to položite banane, prelijte ih sa malo preljeva od marelica i pospite bademima. Ukrasite listićem metvice.
|
|
|
Sastojci |
/ 4 osobe |
4 |
čvrste banane |
50 g |
maslaca 'z bregov |
50 g |
šećera u prahu |
200 g |
tamne čokolade |
2 dl |
vrhnja za šlag 'z bregov |
2 žlice |
pekmeza od marelice |
60 ml |
ruma |
30 g |
listića badema ili sjeckanih badema |
|
|