LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Pečene banane s čokoladom, bademima i preljevom od marelice

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli? Rješenja potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
 
Priprema  
  • Zavrite vrhnje za šlag, maknite sa vatre i umiješajte sjeckanu tamnu čokoladu pa sjedinite.
  • Pekmez od marelice ugrijte kratko u mikrovalnoj pećnici pa umiješajte rum.
  • Banane ogulite i sa svih strana pospite šećerom u prahu pa odmah stavite peći u grill tavicu na vrući maslac. Stalno okrećući pecite da porumene.
  • Na tanjur ulijte malo čokoladne kreme. Na to položite banane, prelijte ih sa malo preljeva od marelica i pospite bademima. Ukrasite listićem metvice.
 
                       
                                               
 
                       
                       
 
Sastojci / 4 osobe
                       
4           čvrste banane           
50 g            maslaca 'z bregov           
50 g šećera u prahu           
200 g tamne čokolade
2 dl vrhnja za šlag 'z bregov
2 žlice pekmeza od marelice
60 ml ruma
30 g listića badema ili sjeckanih badema
 blank