|
Priprema
|
|
- Šećer karamelizirajte da dobijete svijetli karamel, dodajte maline i limunov sok pa držite na vatri dok se šećer ne rastopi, maknite sa vatre pa umiješajte maslac i propasirajte umak. Po potrebi reducirajte umak do željene gustoće.
- Priprema za ostale sastojke: U dublju posudu stavite umak od malina, zatim biskvit izrezan u obliku kruga, na biskvit posložite breskve, zatim sladoled od vanilije. Ukrasite malinama i listićima badema.
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
Za umak: |
200 g |
malina |
70 g |
šećera |
50 g |
maslaca 'z bregov |
|
sok od pola limuna |
Ostali sastojci: |
100 g |
svijetlog biskvita |
150 g |
breskvi iz konzerve |
|
sladoled od vanilije |
|
listići badema |
|
maline za ukrašavanje |
|
|