NEKA KUHANJE POČNE!

Vaš obrok pun iznenađenja praktički nije ni počeo, a već ste se «bezobrazno» prepustili uživanju?

Mora da ste zavirili u izvrsne recepte naših vrijednih kuhara, koji i od predjela prave istinska remek - jela.  

Započnite svoj gurmansku gozbu sa stilom! 

Patlidžan i tikvice sa začinima i Capretom

Priprema ukusnog predjela ne predstavlja nikakav problem kada su tu Vindijini proizvodi, jer kada se oni nađu u sastojcima, znate da ćete dobiti odličan prvi slijed u meniju.
 
Priprema / 40 min
  • Operite tikvice i patliđan, osušite ih i narežite na kriške debljine oko 1 cm. Osolite, pokapajte uljem i promiješajte.
  • Prije pečenja na roštilju ostavite da se iz povrća iscijedi nešto vode.
  • U maloj zdjeli promiješajte nasjeckane začine: origano, bosiljak, peršinovo lišće, vlasac i češnjak te naribanu limunovu koricu, maslinovo ulje i balzamični ocat.
  • Kriške tikvica i patlidžana pecite na roštilju s obje strane.
 
Posluživanje
Složite ih na tanjur, na vrh nadobite Fetacu i pakapajte preljevom od začinskog bilja.

 
Sastojci / 4 osobe
2 velike tikvice
1 veliki patlidžan

ulje za pečenje
150 g sira Caprete
  origano 
  bosiljak 
  peršinovo lišće 
  vlasac 
2 češnja češnjaka
100 ml  maslinova ulja
  nekoliko kapi balzamičnog octa
  naribana limunova korica 

sol

papar

Vezani proizvodi

Capreta
 blank