|
Priprema
|
/ 40 min
|
- Operite tikvice i patliđan, osušite ih i narežite na kriške debljine oko 1 cm. Osolite, pokapajte uljem i promiješajte.
- Prije pečenja na roštilju ostavite da se iz povrća iscijedi nešto vode.
- U maloj zdjeli promiješajte nasjeckane začine: origano, bosiljak, peršinovo lišće, vlasac i češnjak te naribanu limunovu koricu, maslinovo ulje i balzamični ocat.
- Kriške tikvica i patlidžana pecite na roštilju s obje strane.
|
|
Posluživanje
|
Složite ih na tanjur, na vrh nadobite Fetacu i pakapajte preljevom od začinskog bilja. |
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
2 velike |
tikvice |
1 veliki |
patlidžan |
|
ulje za pečenje |
150 g |
sira Caprete |
|
origano |
|
bosiljak |
|
peršinovo lišće |
|
vlasac |
2 češnja |
češnjaka |
100 ml |
maslinova ulja |
|
nekoliko kapi balzamičnog octa |
|
naribana limunova korica |
|
sol |
|
papar |
|
|