VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Patliđani "Made in Italy"

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.
 
Priprema
  • Na vrućem maslinovom ulju kratko popržite sjeckani mladi luk pa dodajte mljevenu puretinu. Osolite, popaprite pa uz stalno miješanje pirjajte oko 10 minuta ili dok sva tekućina ne ispari.
  • Na to dodajte sjeckane filete svježe rajčice i sjeckane zelene dijelove mladog luka pa pirjajte još par minuta.
  • Maknite sa strane. Patliđane narežite na 1 cm debele šnite, lagano ih osolite pa popecite sa svih strana na vrelom maslinovom ulju.
  • Popečene patliđane slažite ukrug u centar plitkog tanjura pa ih posipajte svježim peršinom i sitno sjeckanim svježim češnjakom.
  • Zatim ih obložite mljevenim mesom i mrvljenim Grabancijašem, a u sredini dresirkom napravite ružu od Vivisa.  Ukrasite svježim bosiljkom i poslužite.
 

 
Sastojci / 4 osobe
125 g Vivisa od pečene paprike
400 g Vindon purećeg mljevenog mesa
150 g mladog luka
4 veće čvrste rajčice (oguljene i očišćene od sjemenki)
2 veća čvrsta patliđana
2 češnja češnjaka
  sol, papar, češnjak u prahu
  maslinovo ulje
  svježi bosiljak
  1 žlica svježe sjeckanog peršina
  100 g Grabancijaša Vindija

Vezani proizvodi

Pureće mljeveno meso Grabancijaš Vivis svježi krem sir pečena paprika
 blank