|
Priprema
|
|
- Na vrućem maslinovom ulju kratko popržite sjeckani mladi luk pa dodajte mljevenu puretinu. Osolite, popaprite pa uz stalno miješanje pirjajte oko 10 minuta ili dok sva tekućina ne ispari.
- Na to dodajte sjeckane filete svježe rajčice i sjeckane zelene dijelove mladog luka pa pirjajte još par minuta.
- Maknite sa strane. Patliđane narežite na 1 cm debele šnite, lagano ih osolite pa popecite sa svih strana na vrelom maslinovom ulju.
- Popečene patliđane slažite ukrug u centar plitkog tanjura pa ih posipajte svježim peršinom i sitno sjeckanim svježim češnjakom.
- Zatim ih obložite mljevenim mesom i mrvljenim Grabancijašem, a u sredini dresirkom napravite ružu od Vivisa. Ukrasite svježim bosiljkom i poslužite.
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
125 g |
Vivisa od pečene paprike |
400 g |
Vindon purećeg mljevenog mesa |
150 g |
mladog luka |
4 |
veće čvrste rajčice (oguljene i očišćene od sjemenki) |
2 |
veća čvrsta patliđana |
2 |
češnja češnjaka |
|
sol, papar, češnjak u prahu |
|
maslinovo ulje |
|
svježi bosiljak |
|
1 žlica svježe sjeckanog peršina |
|
100 g Grabancijaša Vindija |
|
|