|
Priprema
|
/ 60 min
|
- Kuhajte pileće želuce s mrkvom, lukom, češnjakom i lovorovim listom u osoljenoj vodi oko 45 minuta. Odvojite zatim luk i 1 dl kad je gotovo.
- Kuhane želuce ocijedite i narežite na sitne kockice te samo malo osolite i popaprite, dodajte kuhani luk i rastopljeni maslac.
- Štapnim mikserom sve usitnite da dobijete paštetu i začinite češnjakom u prahu, solju i paprom. Po potrebi dodajte malo juhe od kuhanja kako bi pašteta bila bolje maziva.
|
|
Posluživanje
|
Paštetu dobro ohladite i poslužite namazanu na svoj omiljeni kruh, posutu nasjeckanim lukom s listom kadulje na vrhu. |
|
|
Sastojci
|
/ 4-6 osoba |
500 g |
pilećih želudaca |
1
|
veća mrkva |
1 |
običan luk |
1 mala žličica |
krušnih mrvica Latica
|
1 velika žlica |
maslaca 'z bregov |
|
sol, papar, češnjak u prahu, lovor list, kadulja |
|
usitnjeni luk za posipanje |
|
|