UŽITAK ZA SVE

Tražite nešto lagano, zdravo i fino?

Vaša potraga je upravo završila jer smo za sve moderne gurmane, uvijek oprezne po pitanju zdravlja i vitke linije, osmislili savršene recepte za lagana jela, koja sadrže idealan omjer nutritivnih i hedonističkih vrijednosti!

Parfe od lososa na kemi od vrhnja i hrena

Proizvodnja zdravih i laganih prehrambenih namirnica upravo je ono po čemu je Vindija poznata - stoga, ukoliko želite savjete kako pripremiti bogato, a istovremeno vrijedno jelo, na pravoj ste adresi!
Priprema / 45 min
  • U multipraktiku usitnite svježi losos zajedno sa začinima i malo maslinova ulja, zatim dodajte bjelanjak i 1 dl vrhnja za šlag pa sve zajedno još kratko smiksajte da dobijete prozračnu smjesu. 
  • Dobivenu smjesu stavite na aluminijsku foliju pa savijte u oblik valjka, a krajeve dobro stisnite. Poširajte u vodi oko 15 minuta. 
  • Poširani losos izvadite iz folije, ohladite, narežite i omotajte dimljenim lososom. Vrhnje za šlag miksajte prema uputi na pakiranju i na kraju dodajte hren i prstovet soli. 
  • Na podlogu od vrhnja s hrenom stavite parfe od lososa na koji ste dodali začinsko bilje i ukrasite matovilcem.

Sastojci
400 g svježih fileta lososa
100 g dimljenog lososa
2 bjelanjka
400 mlvrhnja za šlag 'z bregov
40 ghrena
50 gmatovilca
25 gsvježe nasjeckanog začinskog bilja (peršin, origano, mažuran)

sol, papar, češnjak u granulama
 maslinovo ulje

Vezani proizvodi

'z bregov vrhnje za šlag 36% mm
 blank