LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Panna cotta

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli? Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
Priprema / 30 min
  • Želatini dodajte 4 velike žlice hladne vode te ju otopite u vrućoj kupelji.
  • Vrhnje za šlag zakuhajte u velikoj posudi. Dodajte šećer, mahunu vanilije prerezanu popola i rum.
  • Kuhajte oko 10 minuta neprekidno miješajući pjenjačom.
  • Ostavite vrhnje za šlag da se ohladi, dodajte otopljenu želatinu pa smjesu rasporedite u namašćene kalupe.
  • Ostavite ih u hladnjaku najmanje 2 sata kako bi se smjesa povezala.

Sastojci / 4 osobe
1 l vrhnja za šlag
'z bregov
100 g šećera
1 mahuna vanilije
20 ml ruma
10 g želatine

Vezani proizvodi

'z bregov vrhnje za šlag 36% mm
 blank