LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Panna cotta s malinama

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli?
Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
Priprema / 20 min
  • Želatinu namočite u hladnoj vodi (prema uputi na pakiranju).
  • Nekoliko malina odvojite a ostale zdrobite s polovicom šećera i vanilin šećerom i ostavite da neko vrijeme odstoje. Zatim maline protisnite kroz fino sito kako biste dobili slatki sirup.
  • U vrhnje uspite ostatak šećera  te stavite na laganu vatru da prokuha. U vruće dodajte nabubrenu želatinu te ju dobro razmutite da se rastopi. Na kraju dodajte sirup od malina.
  • Ulijte smjesu u kalupiće (možete npr. u metalne za muffine) i stavite da se stegne u hladnjaku (nekoliko sati). 
Posluživanje
Dobro rashlađeni desert istresite iz kalupa ukrasite malinama i poslužite samostalno ili s raznim umacima  i čokoladnim mekim kolačima.

Sastojci / 6 osoba
4,5 dl vrhnja za šlag 'z bregov
1 paketić želatine (10 g mljevene ili 6 listova)
4 žlice šećera
20 g (2 paketića) vanilin šećera
200 g malina

Vezani proizvodi

'z bregov vrhnje za šlag 36% mm
 blank