|
Priprema
|
/ 20 min
|
- Želatinu namočite u hladnoj vodi (prema uputi na pakiranju).
- Nekoliko malina odvojite a ostale zdrobite s polovicom šećera i vanilin šećerom i ostavite da neko vrijeme odstoje. Zatim maline protisnite kroz fino sito kako biste dobili slatki sirup.
- U vrhnje uspite ostatak šećera te stavite na laganu vatru da prokuha. U vruće dodajte nabubrenu želatinu te ju dobro razmutite da se rastopi. Na kraju dodajte sirup od malina.
- Ulijte smjesu u kalupiće (možete npr. u metalne za muffine) i stavite da se stegne u hladnjaku (nekoliko sati).
|
|
Posluživanje
|
Dobro rashlađeni desert istresite iz kalupa ukrasite malinama i poslužite samostalno ili s raznim umacima i čokoladnim mekim kolačima. |
|
|
Sastojci
|
/ 6 osoba |
4,5 dl |
vrhnja za šlag 'z bregov |
1 paketić |
želatine (10 g mljevene ili 6 listova) |
4 žlice |
šećera |
20 g (2 paketića) |
vanilin šećera |
200 g |
malina |
|
|