|
Priprema
|
/ 130 min
|
- Skuhajte špinat u osoljenoj vodi, ocjedite (ostavite toliko vode da prekrije špinat) pa ga usitnite štapnim mikserom i pustite da se ohladi.
- Od ostalih sastojaka za palačinke napravite tijesto, dodajte ohlađeni špinat i stavite u hladnjak da odstoji minimalno pola sata (po potrebi dodajte još malo brašna zbog dobivanja idealne gustoće).
- Svježem siru dodajte vrhnje, papriku narezanu na sitne kockice i vlasac, osolite, popaprite i začinite češnjakom po želji.
- Sve zajedno dobro promiješajte pa ostavite nekoliko sati u hladnjaku.
- U tavi na malo zagrijanog ulja pecite palačinke debljine 2-3 mm.
- Ohladite palačinke pa ih premažite smjesom od sira i savijte.
- Palačinke režite na kolute željene veličine i poslužite.
|
|
|
Sastojci
|
/ oko 10 palačinki |
Za palačinke |
4 dl |
mlijeka |
4 |
jaja |
300 g |
špinata |
150 g |
glatkog brašna |
1 žlica |
sitno sjeckanoga svježeg peršina |
|
sol |
Za nadjev |
500 g |
svježeg sira
'z bregov |
200 g |
kiselog vrhnja 'z bregov |
1 manja |
crvena paprika |
1 žlica |
sitno nasjeckanog svježeg vlasca |
|
sol, bijeli papar, češnjak u granulama |
|
ulje |
|
|