NEKA KUHANJE POČNE!

Vaš obrok pun iznenađenja praktički nije ni počeo, a već ste se «bezobrazno» prepustili uživanju?

Mora da ste zavirili u izvrsne recepte naših vrijednih kuhara, koji i od predjela prave istinska remek - jela.  

Započnite svoj gurmansku gozbu sa stilom! 

Palačinke sa špinatom

Priprema ukusnog predjela ne predstavlja nikakav problem kada su tu Vindijini proizvodi, jer kada se oni nađu u sastojcima, znate da ćete dobiti odličan prvi slijed u meniju. 
Priprema / 130 min
  • Skuhajte špinat u osoljenoj vodi, ocjedite (ostavite toliko vode da prekrije špinat) pa ga usitnite štapnim mikserom i pustite da se ohladi.
  • Od ostalih sastojaka za palačinke napravite tijesto, dodajte ohlađeni špinat i stavite u hladnjak da odstoji minimalno pola sata (po potrebi dodajte još malo brašna zbog dobivanja idealne gustoće).
  • Svježem siru dodajte vrhnje, papriku narezanu na sitne kockice i vlasac, osolite, popaprite i začinite češnjakom po želji.
  • Sve zajedno dobro promiješajte pa ostavite nekoliko sati u hladnjaku.
  • U tavi na malo zagrijanog ulja pecite palačinke debljine 2-3 mm.
  • Ohladite palačinke pa ih premažite smjesom od sira i savijte.
  • Palačinke režite na kolute željene veličine i poslužite.

Sastojci  / oko 10 palačinki
Za palačinke
4 dl mlijeka
4 jaja
300 g špinata
150 g glatkog brašna
1 žlica sitno sjeckanoga svježeg peršina
  sol 
Za nadjev
500 g svježeg sira
'z bregov
200 g kiselog vrhnja 'z bregov
1 manja crvena paprika
1 žlica sitno nasjeckanog svježeg vlasca

sol, bijeli papar, češnjak u granulama 
  ulje 

Vezani proizvodi

'z bregov svježi sir polumasni 'z bregov svježe mlijeko 3,2% mm 'z bregov kiselo vrhnje 20% mm
 blank