|
Priprema
|
/ 50 min
|
- Od navedenih sastojaka napravite tijesto i ispecite što tanje palačinke.
- Sastojke za nadjev dobro smiksajte u finu kremu.
- Premažite palačinke i preklopite ih u trokut.
- U tavici rastopite šećer u svijetli karamel, pažljivo ulijte sok od naranče i pustite da se karamel potpuno rastopi.
- Na samom kraju dodajte rum i naribanu koricu limuna.
- Zatim svaku palačinku (trokut) stavite u vreli umak od naranče i ostavite po nekoliko sekundi sa svake strane da palačinka upije dio umaka.
|
|
Posluživanje
|
Poslužite uz tučeno vrhnje za šlag 'z bregov i posuto s malo listića badema ili kokosa. |
|
|
Sastojci
|
/ oko 10 palačinki |
Za palačinke |
2 |
jaja |
80 g |
oštrog brašna |
80 g |
glatkog brašna |
300 ml |
mlijeka 'z bregov |
|
malo limunove korice |
1 |
vanilin šećer |
|
prstovet soli |
50 g |
maslaca 'z bregov (otopljenog) |
Za nadjev |
100 g |
svježeg sira 'z bregov |
100 g |
šećera u prahu |
3 |
banane |
1 žlica |
limunova soka (po želji može i više) |
Za glaziranje |
|
sok od 3 naranče |
100 g |
šećera |
1 žlica |
ruma |
|
malo ribane korice naranče |
|
|