|
Priprema
|
/ 20 min
|
- Jogurt pomiještajte s jajima, brašnom i praškom za pecivo te ostavite da odstoji 10 minuta.
- Dodajte začinsko bilje i malo soli.
- U tavi rastopite maslac zajedno s uljem i na tome ispecite pripremljenu smjesu.
- Pokušajte ne miješati, nego kada se zapeče donja strana preokrenuti cijeli omlet pomoću lopatice, poput palačinke.
|
|
Posluživanje
|
Poslužite vruće.
|
|
Savjet
|
Osim slanog možete pripremiti i krasan slatki omlet tako da umjesto začinskog bilja dodate 2 žlice mljevenih oraha ili lješnjaka i malo šećera.
Poslužite takav slatki omlet s voćem iz kompota ili preliven voćnim sirupom. |
|
|
Sastojci
|
/ 2 osobe
|
2 dl |
jogurta 'z bregov |
4 |
jaja |
4 žlice |
oštrog brašna |
prstohvat (oko 2 g) |
praška za pecivo |
2 žlice |
ulja |
20 g |
maslaca
'z bregov |
1 žlica |
usitnjenog svježeg začinskog bilja (peršin, vlasac...) |
|
sol |
|
|