VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Omlet s jogurtom

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje. 



Priprema /   20 min
  • Jogurt pomiještajte s jajima, brašnom i praškom za pecivo te ostavite da odstoji 10 minuta.
  • Dodajte začinsko bilje i malo soli.
  • U tavi rastopite maslac zajedno s uljem i na tome ispecite pripremljenu smjesu.
  • Pokušajte ne miješati, nego kada se zapeče donja strana preokrenuti cijeli omlet pomoću lopatice, poput palačinke.
Posluživanje
Poslužite vruće.

Savjet
Osim slanog možete pripremiti i krasan slatki omlet tako da umjesto začinskog bilja dodate 2 žlice mljevenih oraha ili lješnjaka i malo šećera.
Poslužite takav slatki omlet s voćem iz kompota ili preliven voćnim sirupom.
Sastojci / 2 osobe
2 dl jogurta 'z bregov
jaja
4 žlice oštrog brašna
prstohvat (oko 2 g) praška za pecivo
2 žlice ulja
20 g maslaca
'z bregov
1 žlica usitnjenog svježeg začinskog bilja (peršin, vlasac...)
  sol

Vezani proizvodi

'z bregov maslac 'z bregov jogurt 2,8% mm
 blank