|
Priprema
|
/ 95 min
|
- Krumpir skuhajte u kori i još topao usitnite gnječilicom za pire.
- Umiješajte u krumpir redom: brašno, maslac, jaja i krupicu te zamijesite da postane jednolično tijesto.
- Razvaljajte ga i izrežite na 12 ili 16 četverokuta.
- Na svaki četverokut stavite šljivu u koju ste umjesto koštice stavili malo šećera i formirajte okruglice.
- Skuhajte jednu "probnu" okruglicu te ako je tijesto previše mekano dodajte još malo krupice.
- Okruglice kuhajte u odgovarajućoj količini vode na laganoj vatri (da samo malo vrije) oko 10 - 15 minuta te ih ocijedite.
- Stavite ih na toplo.
- Jogurt pomiješajte s medom, orasima, cimetom i aromom.
|
|
Posluživanje
|
Okruglice poslužite tople, prelivene tim zdravim i mirisnim umakom.
|
|
Savjet
|
Umjesto voćnog jogurt Freska jagoda možete staviti bilo koji Freska voćni jogurt. |
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
Za okruglice |
1 kg |
kuhanog krumpira |
2 |
jaja |
1 žlica |
maslaca
'z bregov |
20 dag |
oštrog brašna |
2 dag |
pšenične krupice (grisa) |
12-16 |
šljiva |
|
malo soli |
Za umak |
3 dl |
voćnog jogurt Freska jagoda |
1 žlica |
meda |
2 dag |
mljevenih oraha |
|
malo cimeta |
|
nekoliko kapi arome ruma |
|
|