NEKA KUHANJE POČNE!

Vaš obrok pun iznenađenja praktički nije ni počeo, a već ste se «bezobrazno» prepustili uživanju?

Mora da ste zavirili u izvrsne recepte naših vrijednih kuhara, koji i od predjela prave istinska remek - jela.  

Započnite svoj gurmansku gozbu sa stilom! 

Okruglice s gljivama u umaku od kiselog vrhnja

Priprema ukusnog predjela ne predstavlja nikakav problem kada su tu Vindijini proizvodi, jer kada se oni nađu u sastojcima, znate da ćete dobiti odličan prvi slijed u meniju.




Priprema /    50 min
  • Očišćen i sitno narezan poriluk pirjajte na polovici maslaca oko 5 minuta.
  • Dodajte sitno narezane gljive i pirjajte još 5 minuta da tekućina ispari te posolite i popaprite.
  • Tom smjesom punite krumpirovo tijesto oblikujući okruglice veličine marelica.
  • Okruglice stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu i kuhajte ih na laganoj vatri 20 - 25 minuta.
  • Ocijedite ih i posložite u vatrostalnu posudu.
  • Brašno svijetlo popržite na preostaloj polovici maslaca i zalijte temeljcem i kiselim vrhnjem za kuhanje.
  • Kuhajte nekoliko minuta, dodajte začinsko bilje te posolite i popaprite.
  • Prelijte još vruće po okruglicama.
Posluživanje
Okruglice poslužite na podlozi začinjenog crvenog radiča kojem možete dodati malo svježeg češnjaka. 
Savjet
Nakon što skuhate okruglice možete ih omotati šnitom pancete koju ste kratko popržili sa obje strane.
Sastojci / 4 osobe
80 dag krumpirova tijesta za okruglice (kao za njoke)
50 g poriluka
8 dag  maslaca
'z bregov
20 dag svježih vrganja ili bukovača
3 dag brašna
2,5 dl mesnog temeljca ili juhe
2,5 dl  kiselog vrhnja
'z bregov
1 žlica usitnjenih začina (peršin, vlasac)
  sol, papar 

Vezani proizvodi

'z bregov kiselo vrhnje 20% mm 'z bregov maslac
 blank