|
Priprema
|
/ 90 min
|
- Sir pomiješajte s vrhnjem, jajima, makom, 2/3 krupice, malo šećera i soli te vanilin šećerom. Ostavite da odstoji oko 1 sat na hladnom. Po potrebi dodajte još malo krupice.
- Oblikujte okruglice punjene malinama i kuhajte ih na laganoj vatri u vodi aromatiziranoj rumom dok se ne uzdignu.
- Svaku okruglicu ocijedite i uvaljajte u mrvice popržene na maslacu.
|
|
Posluživanje
|
Poslužite toplo, posuto šećerom u prahu i, po želji, s pjenastim umakom od vanilije.
|
|
Savjet
|
Umjesto krušnih mrvica okruglice možete uvaljati u sitno sjeckane lješnjake ili orahe.
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
300 g |
dobro ocijeđenog svježeg sira
'z bregov |
50 g |
kiselog vrhnja
'z bregov |
2 |
jaja |
50 - 100 g |
pšenične krupice (grisa) |
2 žlice |
mljevenog maka |
|
malo soli i šećera |
|
bobičasto voće po želji (maline, ogrozd i sl.) |
|
malo ruma |
|
maslac 'z bregov i krušne mrvice Latica |
|
|