LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Nepečena torta od lubenice

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli? Rješenja potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
 
Priprema
  • Lubenici prvo uklonite koru pa je zatim nožem izrežite u oblik torte. Neka bude malo viša, a promjer veličine koliko vam lubenica dozvoljava.
  • Čvrsto istucite vrhnje za šlag sa šećerom i šlagfixom. Izrezanu lubenicu dobro obrišite papirnatim ubrusima pa je premažite šlagom i ukrasite voćem, a bočno posipajte zobenim pahuljicama ili bademima. Tortu bi trebalo pojesti u roku od 24 sata. 
 

 
Sastojci

cijela srednje velika lubenica
500 ml vrhnja za šlag 'z bregov
50 g šećera u prahu
2 šlagfixa
  svježe bobičasto voće i kivi za dekoriranje
  zobene pahuljice ili bademi za posipavanje


Vezani proizvodi

'z bregov vrhnje za šlag 36% mm
 blank