|
Priprema
|
/ 30 min
|
- Maslac otopite da omekša (ali ne da bude vruć).
- U maslac umiješajte kekse i lješnjake te smjesu ravnomjerno rasporedite po dnu kalupa.
- Čokoladu rastopite na pari u posebnoj posudi te dodajte šećer i krem sir. Čim se pomiješa, maknite s vatre.
- Bijelu čokoladu također rastopite u posudi na pari te dodajte ostale sastojke uz stalno miješanje.
- Djelomično ohlađene (ali još dosta mekane, tj.kremaste) nadjeve naizmjence punite u kalup tako da dobijete crno-bijeli uzorak.
- Ohladite tortu u hladnjaku da očvrsne.
|
|
Posluživanje
|
Poslužite narezanu na kriške i po želji s malo tučenog vrhnja za šlag ili kuglicom-dvije sladoleda.
|
|
Savjet
|
Lješnjake popržite u tavi "na suho" nekoliko minuta pa ih ohladite i tek nakon toga sameljite. |
|
|
Sastojci
|
|
(za kalup promjera 24 cm) |
Za podlogu |
100 g |
mljevenih keksa s maslacem |
100 g |
mljevenih lješnjaka |
100 g |
maslaca
'z bregov |
Za 1.nadjev |
200 g |
čokolade za kuhanje |
100 g |
šećera u prahu |
200 g |
Vivis svježeg krem sira |
Za 2.nadjev |
100 g |
bijele čokolade |
50 g |
šećera u prahu |
200 g |
Vivis svježeg krem sira |
100 g |
mljevenih keksa s maslacem |
|
|