LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Nepečena crno-bijela torta

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli?
Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
Priprema / 30 min
  • Maslac otopite da omekša (ali ne da bude vruć).
  • U maslac umiješajte kekse i lješnjake te smjesu ravnomjerno rasporedite po dnu kalupa.
  • Čokoladu rastopite na pari u posebnoj posudi te dodajte šećer i krem sir. Čim se pomiješa, maknite s vatre.
  • Bijelu čokoladu također rastopite u posudi na pari te dodajte ostale sastojke uz stalno miješanje.
  • Djelomično ohlađene (ali još dosta mekane, tj.kremaste) nadjeve naizmjence punite u kalup tako da dobijete crno-bijeli uzorak.
  • Ohladite tortu u hladnjaku da očvrsne.
Posluživanje
Poslužite narezanu na kriške i po želji s malo tučenog vrhnja za šlag ili kuglicom-dvije sladoleda.

Savjet
Lješnjake popržite u tavi "na suho" nekoliko minuta pa ih ohladite i tek nakon toga sameljite.
Sastojci
(za kalup promjera 24 cm)
Za podlogu
100 g mljevenih keksa s maslacem
100 g mljevenih lješnjaka
100 g maslaca
'z bregov
Za 1.nadjev
200 g čokolade za kuhanje
100 g šećera u prahu
200 g Vivis svježeg krem sira
Za 2.nadjev
100 g bijele čokolade
50 g šećera u prahu
200 g Vivis svježeg krem sira
100 g mljevenih keksa s maslacem




Vezani proizvodi

'z bregov maslac Vivis svježi krem sir
 blank