LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Nepečena čokoladna torta s grčkim jogurtom Vilikis

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli?
Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
Priprema  / 30 min
  • Rastopljeni maslac pomiješajte s mljevenim keksima i tom smjesom obložite dno kalupa za torte. Dobro pritisnite smjesu.
  • Vrhnje zagrijte na laganoj vatri do vrenja.
  • Maknite sa štednjaka i umiješajte usitnjenu čokoladu.
  • Kad se čokolada rastopi, u toplu (ne vruću) dodajte šećer u prahu i jogurt. Dobro pomiješajte i oprezno prelijte podlogu od keksa. Stavite u hladnjak.
  • Sastojke za drugu kremu dobro smiksajte i oprezno namažite na ohlađenu prvu kremu.
Posluživanje
Nakon jednog dana hlađenja narežite na 16 kriški i ukrasite čokoladnim dekoracijama.

Sastojci
(za kalup promjera 24 cm)
Sastojci za podlogu:
150 g mljevenih integralnih keksa
70 g maslaca 'z bregov
Sastojci za 1.kremu:
300 g čokolade za kuhanje (s 40% kakaa)
2 dl vrhnja za šlag
'z bregov
100 g šećera u prahu
1 grčki jogurt Vilikis (150 g)
Sastojci za 2.kremu:
2 grčka jogurta Vilikis
150 g kremastog maslaca od kikirikija
100 g šećera u prahu
200 g sirnog namaza light 'z bregov

Vezani proizvodi

'z bregov sirni namaz light 'z bregov Vilikis grčki tip jogurta natur 'z bregov vrhnje za šlag 36% mm 'z bregov maslac
 blank