|
Priprema
|
/ 30 min
|
- Rastopljeni maslac pomiješajte s mljevenim keksima i tom smjesom obložite dno kalupa za torte. Dobro pritisnite smjesu.
- Vrhnje zagrijte na laganoj vatri do vrenja.
- Maknite sa štednjaka i umiješajte usitnjenu čokoladu.
- Kad se čokolada rastopi, u toplu (ne vruću) dodajte šećer u prahu i jogurt. Dobro pomiješajte i oprezno prelijte podlogu od keksa. Stavite u hladnjak.
- Sastojke za drugu kremu dobro smiksajte i oprezno namažite na ohlađenu prvu kremu.
|
|
Posluživanje
|
Nakon jednog dana hlađenja narežite na 16 kriški i ukrasite čokoladnim dekoracijama. |
|
|
Sastojci
|
|
(za kalup promjera 24 cm) |
Sastojci za podlogu: |
150 g |
mljevenih integralnih keksa |
70 g |
maslaca 'z bregov |
Sastojci za 1.kremu: |
300 g |
čokolade za kuhanje (s 40% kakaa) |
2 dl |
vrhnja za šlag
'z bregov |
100 g |
šećera u prahu |
1 |
grčki jogurt Vilikis (150 g) |
Sastojci za 2.kremu: |
2 |
grčka jogurta Vilikis |
150 g |
kremastog maslaca od kikirikija |
100 g |
šećera u prahu |
200 g |
sirnog namaza light 'z bregov |
|
|