|
Priprema
|
/ 45 min
|
- Rižu, šećer i vanilin šećer stavite kuhati u mlijeko.
- Neka se kuha na laganoj vatri dok se sva tekućina ne ispari i riža omekša (potpuno, čak bismo mogli reći da se prekuha).
- Ostavite rižu da se djelomično ohladi.
- U mlaku kuhanu rižu umiješajte prvo žumanjke, a zatim snijeg od bjelanjaka i na kraju brašno.
- Smjesu pecite u maslacem premazanim i brašnom posutim malim keramičkim ili vatrostalnim posudama u pećnici na temperaturi od 185ºC.
- Vrijeme pečenja ovisi o veličini posudica i može biti od 15 minuta (za male posude) do 30 minuta (za velike ili čak ako je u jednoj velikoj vatrostalnoj posudi).
|
|
Posluživanje
|
Poslužite toplo ili hladno posuto cimetom i limunovom koricom. |
|
|
Sastojci
|
/ 6 - 8 osoba |
200 g |
riže |
1,5 l |
mlijeka
'z bregov |
120 g |
šećera |
2 |
vanilin šećera |
5 |
jaja |
1 žlica |
brašna |
|
maslac
'z bregov |
|
malo naribane limunove korice |
|
malo cimeta u prahu |
|
|