LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Nabujak od riže

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli? Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
Priprema / 45 min
  • Rižu, šećer i vanilin šećer stavite kuhati u mlijeko.
  • Neka se kuha na laganoj vatri dok se sva tekućina ne ispari i riža omekša (potpuno, čak bismo mogli reći da se prekuha).
  • Ostavite rižu da se djelomično ohladi.
  • U mlaku kuhanu rižu umiješajte prvo žumanjke, a zatim snijeg od bjelanjaka i na kraju brašno.
  • Smjesu pecite u maslacem premazanim i brašnom posutim malim keramičkim ili vatrostalnim posudama u pećnici na temperaturi od 185ºC.
  • Vrijeme pečenja ovisi o veličini posudica i može biti od 15 minuta (za male posude) do 30 minuta (za velike ili čak ako je u jednoj velikoj vatrostalnoj posudi).
Posluživanje
Poslužite toplo ili hladno posuto cimetom i limunovom koricom.

Sastojci / 6 - 8 osoba
200 g riže
1,5 l mlijeka
'z bregov
120 g šećera
2 vanilin šećera
jaja
1 žlica brašna

maslac
'z bregov
  malo naribane limunove korice 
  malo cimeta u prahu 

Vezani proizvodi

'z bregov svježe mlijeko 3,2% mm 'z bregov maslac
 blank