|
Priprema
|
/ 40 min
|
- Luk usitnite i popržite na malo maslinova ulja da omekša.
- Krumpir ogulite i izrežite na tanke ploške.
- U vatrostalnu zdjelu ili tepsiju premazanu maslinovim uljem složite red krumpira pa red bakalara pomiješanog s lukom, češnjakom i usitnjenim lišćem peršina, pa opet krumpir i tako dok ne potrošite sve sastojke.
- Sve zalijte vinom i prelijte još kojom žlicom maslinova ulja te pecite 25 minuta u pećnici na temperaturi od 180ºC.
- Vrhnje pomiješajte s jajima, blago osolite i prelijte po musaki.
- Pecite još 25 - 30 minuta na istoj temperaturi ili dok ne dobije željenu "koricu".
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 - 6 osoba |
50 dag |
kuhanog i očišćenog bakalara |
1 kg |
krumpira |
20 dag |
usitnjenog luka |
|
maslinovo ulje |
|
malo češnjaka i prešinova lišća |
|
sol, papar |
3 dl |
bijelog polusuhog vina |
3 dl |
vrhnja za kuhanje 'z bregov |
3 |
jaja |
|
|