VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Musaka s bakalarom

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.     
Priprema / 40 min
  • Luk usitnite i popržite na malo maslinova ulja da omekša.
  • Krumpir ogulite i izrežite na tanke ploške.
  • U vatrostalnu zdjelu ili tepsiju premazanu maslinovim uljem složite red krumpira pa red bakalara pomiješanog s lukom, češnjakom i usitnjenim lišćem peršina, pa opet krumpir i tako dok ne potrošite sve sastojke.
  • Sve zalijte vinom i prelijte još kojom žlicom maslinova ulja te pecite 25 minuta u pećnici na temperaturi od 180ºC.
  • Vrhnje pomiješajte s jajima, blago osolite i prelijte po musaki.
  • Pecite još 25 - 30 minuta na istoj temperaturi ili dok ne dobije željenu "koricu".

Sastojci / 4 - 6 osoba
50 dag kuhanog i očišćenog bakalara
1 kg krumpira
20 dag usitnjenog luka
  maslinovo ulje 
  malo češnjaka i prešinova lišća 
  sol, papar 
3 dl   bijelog polusuhog vina
3 dl  vrhnja za kuhanje 'z bregov
3   jaja

Vezani proizvodi

'z bregov vrhnje za kuhanje
 blank