VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Musaka od gljiva i hrenovki

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.
Priprema / 60 min
  • Na maslacu popržite nasjeckani luk, dodajte šampinjone nerezane na listiće i hrenovke narezane na kolutiće.
  • Pržite dok šampinjoni ne omekšaju, dodajte sol, papar i češnjak pa zalijte vrhnjem za kuhanje i kuhajte oko 5 minuta.
  • Krumpir ogulite, narežite ga na ploške i skuhajte u slanoj vodi.
  • Dno posude za pečenje prekrijte krumpirom, dodajte pola smjese od gljiva, poravnajte, ponovo posložite krumpir te dodajte ostatak smjese.
  • Umutite jaja i kiselo vrhnje, začinite, dodajte peršin, sve dobro izmiješajte i prelijte musaku.
  • Pecite 20 - 30 minuta na 200ºC.

Sastojci / 4 osobe
500 g šampinjona
1 glavica luka
2 dl vrhnja za kuhanje
'z bregov
2 dl kiselog vrhnja
'z bregov
2 jaja
50 g maslaca
200 g hrenovki Gurmanika
500 g krumpira
1 češanj češnjaka
1 žlica usitnjenog peršina

Vezani proizvodi

'z bregov kiselo vrhnje 12% mm 'z bregov vrhnje za kuhanje Gurmanika hrenovke
 blank