|
Priprema
|
/ 60 min |
- Na maslacu popržite nasjeckani luk, dodajte šampinjone nerezane na listiće i hrenovke narezane na kolutiće.
- Pržite dok šampinjoni ne omekšaju, dodajte sol, papar i češnjak pa zalijte vrhnjem za kuhanje i kuhajte oko 5 minuta.
- Krumpir ogulite, narežite ga na ploške i skuhajte u slanoj vodi.
- Dno posude za pečenje prekrijte krumpirom, dodajte pola smjese od gljiva, poravnajte, ponovo posložite krumpir te dodajte ostatak smjese.
- Umutite jaja i kiselo vrhnje, začinite, dodajte peršin, sve dobro izmiješajte i prelijte musaku.
- Pecite 20 - 30 minuta na 200ºC.
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
500 g |
šampinjona |
1 glavica |
luka |
2 dl |
vrhnja za kuhanje
'z bregov |
2 dl |
kiselog vrhnja
'z bregov |
2 |
jaja |
50 g |
maslaca |
200 g |
hrenovki Gurmanika |
500 g |
krumpira |
1 češanj |
češnjaka |
1 žlica |
usitnjenog peršina |
|
|