|
Priprema
|
/ 40 min
|
- Jaja tucite sa šećerom dok se ne zapjene i posvijetle.
- U smjesu lagano umiješajte ostale sastojke po redu. Neka smjesa "odmara" 10 minuta.
- Kalup za muffine obložite papirom (kalupićima) za muffine ili premažite s malo ulja te pobrašnite.
- Rasporedite smjesu u kalupe i pecite oko 20 minuta na srednjoj prečki prethodno zagrijane pećnice na temperaturi od 185ºC.
|
|
Savjet
|
Ako vam se višnje čine previše sočne, pomiješajte ih sa žlicom oštrog brašna pa onda stavite u biskvitnu smjesu. |
|
|
Sastojci
|
/ 12 muffina |
2 |
jaja |
120 g |
šećera |
1 |
vanilin šećer |
2 dl |
Freska jogurta od višanja |
75 g |
omekšanog maslaca
'z bregov |
5 g |
(1/2 paketića) praška za pecivo |
140 g |
oštrog brašna |
200 g |
ocijeđenih višanja bez koštica |
|
|