LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Mocca kolač

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli? Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
Priprema / 60 min
  • Jaja miksajte zajedno sa šećerom da budu pjenasta.
  • U smjesu lagano umiješajte (ne miksati) žlicu po žlicu brašna, kakao i prašak za pecivo.
  • Biskvitnu smjesu ulijete u nauljenu i pobrašnjenu tepsiju te pecite na 175ºC oko 15 minuta (ovisi o debljini biskvita).
  • Ohlađen biskvit ravnomjerno prelijte decilitrom ocijeđene kave i premažite Mascarponeom kojem ste primiješali pola količine šećera u prahu i instant kavu.
  • Kekse ili piškote umočite u kavu i slažite po Mascarponeu dok ne popunite cijelu površinu kolača.
  • Ohlađeno vrhnje za šlag dobro smiksajte da bude pjenasto i čvrsto. Dodajte preostali šećer u prahu i miksajte još minutu.
  • Kekse premažite tučenim vrhnjem i pospite kakaom.
  • Gotov kolač izrežite na kocke i dobro ohladite (oko 2 - 3 sata).

Sastojci / 12 - 16 komada
Za biskvit
jaja
2 žlice  glatkog brašna
2 žlice kakaa
3 žlice  šećera
1/2 paketića praška za pecivo

malo ulja i brašna za tepsiju
Ostalo
1 paketić keksa s maslacem ili piškota
3 dl slatke crne kave
30 dag  sira Mascarponea
'z bregov
1 žlica  instant kave
0,5 l vrhnja za šlag 'z bregov
15 dag šećera u prahu

malo kakaa za posipanje

Vezani proizvodi

'z bregov vrhnje za šlag 36% mm 'z bregov svježi sir Mascarpone
 blank