|
Priprema
|
/ 60 min
|
- Jaja miksajte zajedno sa šećerom da budu pjenasta.
- U smjesu lagano umiješajte (ne miksati) žlicu po žlicu brašna, kakao i prašak za pecivo.
- Biskvitnu smjesu ulijete u nauljenu i pobrašnjenu tepsiju te pecite na 175ºC oko 15 minuta (ovisi o debljini biskvita).
- Ohlađen biskvit ravnomjerno prelijte decilitrom ocijeđene kave i premažite Mascarponeom kojem ste primiješali pola količine šećera u prahu i instant kavu.
- Kekse ili piškote umočite u kavu i slažite po Mascarponeu dok ne popunite cijelu površinu kolača.
- Ohlađeno vrhnje za šlag dobro smiksajte da bude pjenasto i čvrsto. Dodajte preostali šećer u prahu i miksajte još minutu.
- Kekse premažite tučenim vrhnjem i pospite kakaom.
- Gotov kolač izrežite na kocke i dobro ohladite (oko 2 - 3 sata).
|
|
|
Sastojci
|
/ 12 - 16 komada |
Za biskvit |
3 |
jaja |
2 žlice |
glatkog brašna |
2 žlice |
kakaa |
3 žlice |
šećera |
1/2 paketića |
praška za pecivo |
|
malo ulja i brašna za tepsiju |
Ostalo |
1 paketić |
keksa s maslacem ili piškota |
3 dl |
slatke crne kave |
30 dag |
sira Mascarponea
'z bregov |
1 žlica |
instant kave |
0,5 l |
vrhnja za šlag 'z bregov |
15 dag |
šećera u prahu |
|
malo kakaa za posipanje |
|
|