|
Priprema
|
|
- Šećer i 1,2 litre mlijeka stavite na laganu vatru da zavri. U preostalom mlijeku razmutite žumanjke, brašno i prašak za puding.
- Uz neprestano miješanje uspite razmućene sastojke u vruće mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne. Odložite na stranu i pokriveno ostavite da se ohladi.
- Svaki od tri djela lisnatog tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj dasci u mlince malo veće od veličine lima (jer će se prilikom pečenja tijesto malo stisnuti). Pecite svaki posebno u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 – 20 minuta do lijepe smeđe boje. Zatim ohladite.
- Vrhnje za šlag miksajte s učvršćivačem prema uputi na pakiranju, bez dodavanja šećera.
- Ohlađenu kremu prvo dobro smiksajte, a zatim u nju oprezno umiješajte tučeno vrhnje.
- U lim stavite prvo jednu koru lisnatog tijesta zatim opet kremu, tijesto, kremu i završite s lisnatim tijestom. Ostavite da se dobro ohladi.
- Narežite kolač na kocke i pospite šećerom u prahu.
|
|
|
Sastojci
|
|
Za kremu: |
1,5 l |
mlijeka 'z bregov |
3 paketića |
praška za puding |
3 žlice |
glatkog brašna |
3 |
žumanjka |
250 g |
šećera |
0,5 l |
vrhnja za šlag 'z bregov |
2 paketića |
učvršćivača za šlag |
Ostali sastojci: |
600 g |
gotovog lisnatog tijesta (3 pločice) |
|
šećer u prahu za posipanje |
|
|