LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Mille Feuille

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli?
Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
 
Priprema
  • Šećer i  1,2 litre mlijeka stavite na laganu vatru da zavri. U preostalom mlijeku razmutite žumanjke, brašno i prašak za puding.
  • Uz neprestano miješanje uspite razmućene sastojke u vruće mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne. Odložite na stranu i pokriveno ostavite da se ohladi.
  • Svaki od tri djela lisnatog tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj dasci u mlince malo veće od veličine lima (jer će se prilikom pečenja tijesto malo stisnuti). Pecite svaki posebno u pećnici zagrijanoj na 200 °C  oko 15 – 20 minuta do lijepe smeđe boje. Zatim ohladite.
  • Vrhnje za šlag miksajte s učvršćivačem prema uputi na pakiranju, bez dodavanja šećera.
  • Ohlađenu kremu prvo dobro smiksajte, a zatim u nju oprezno umiješajte tučeno vrhnje.
  • U lim stavite prvo jednu koru lisnatog tijesta zatim opet kremu, tijesto, kremu i završite s lisnatim tijestom. Ostavite da se dobro ohladi.
  • Narežite kolač na kocke i pospite šećerom u prahu.
 

 
Sastojci
Za kremu:
1,5 l mlijeka 'z bregov 
3 paketića praška za puding
3 žlice glatkog brašna
žumanjka
250 g šećera
0,5 l vrhnja za šlag 'z bregov
2 paketića učvršćivača za šlag
 Ostali sastojci:
600 g  gotovog lisnatog tijesta (3 pločice) 
  šećer u prahu za posipanje 

Vezani proizvodi

'z bregov svježe mlijeko 3,2% mm 'z bregov vrhnje za šlag 36% mm
 blank