|
Priprema
|
/ 50 min
|
- Mlijeko stavite da zavri s maslacem i začinima.
- U kipuće ukuhajte pšeničnu krupicu.
- Maknite s vatre i umiješajte žumanjke i 20 dag ribanog sira te istresite na namašten duboki lim da očvrsne.
- Od ohlađene smjese izrežite polumjesece, poredajte ih na lim premazan rastopljenim maslacem, pospite ribanim Ovidurom i otopljenim maslacem te zapecite u pićnici zagrijanoj na 190ºC oko 10 minuta.
|
|
Posluživanje
|
Poslužite vruće kao samostalno jelo s umakom od rajčica i sezonskom salatom ili kao prilog mesnom jelu s umakom.
|
|
Savjet
|
U kuhanu smjesu uz žumanjke i sir možete umiješati i kuhani i zatim usitnjeni špinat začinjen s malo češnjak u prahu. Dobivene zelene polumjesece osim posipanja sirom prelijte i s malo kiselog vrhnja 'z bregov i nakon toga zapecite. |
|
|
Sastojci
|
/ 6 osoba |
1 l |
mlijeka
'z bregov |
50 g |
maslaca
'z bregov |
250 g |
pšenične krupice |
2 - 3 |
žumanjka |
|
sol, papar, muškatni oraščić |
200 g |
ribanog sira Bovidura |
100 g |
ribanog sira Ovidura |
4 žlice |
otopljenog maslaca
'z bregov |
|
|