MAJSTOR KUHANJA? NIŠTA LAKŠE!

"Kako ono ide? Prstohvat soli, malo češnjaka…Joj, ne sjećam se više!"..

Ako priprema glavnog jela i kod vas izgleda ovako, od sada vam dajemo razlog za opuštanje  jer za sve vas koji hrabro uranjate u kulinarske pustolovine pripremili smo najbolje recepte s kojima ćete se ikad susresti. Iznenadite svoje najdraže i pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje!

Ostali recepti

Mezzelune alla Romana

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje. 
Priprema / 50 min
  • Mlijeko stavite da zavri s maslacem i začinima.
  • U kipuće ukuhajte pšeničnu krupicu.
  • Maknite s vatre i umiješajte žumanjke i 20 dag ribanog sira te istresite na namašten duboki lim da očvrsne.
  • Od ohlađene smjese izrežite polumjesece, poredajte ih na lim premazan rastopljenim maslacem, pospite ribanim Ovidurom i otopljenim maslacem te zapecite u pićnici zagrijanoj na 190ºC oko 10 minuta.
Posluživanje
Poslužite vruće kao samostalno jelo s umakom od rajčica i sezonskom salatom ili kao prilog mesnom jelu s umakom.

Savjet
U kuhanu smjesu uz žumanjke i sir možete umiješati i kuhani i zatim usitnjeni špinat začinjen s malo češnjak u prahu. Dobivene zelene polumjesece osim posipanja sirom prelijte i s malo kiselog vrhnja 'z bregov i nakon toga zapecite.
Sastojci / 6 osoba
1 l mlijeka
'z bregov
50 g  maslaca
'z bregov
250 g pšenične krupice
2 - 3 žumanjka 
  sol, papar, muškatni oraščić 
200 g  ribanog sira Bovidura
100 g ribanog sira Ovidura
4 žlice  otopljenog maslaca
'z bregov

Vezani proizvodi

'z bregov svježe mlijeko 3,2% mm Ovidur Bovidur 'z bregov maslac
 blank