VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Mesne okruglice s pilećim jetrima


Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.
Priprema / 50 min
  • Jetra očistite od žilica i usitnite u multipraktiku
  • Dodajte svinjetinu, luk, jaja, krušne mrvice i sol te dobro izmiješajte
  • Na kraju umiješajte worchester i začine te oblikujte okruglice veličine manjeg oraha
  • Zagrijte pećnicu na 200 °C
  • Okruglice pecite odvojeno raspoređene na limu za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje premazan maslacem oko 15-20 minuta.
Posluživanje
Vruće mesne okruglice možete poslužiti s kuhanim krumpirom na maslacu i žlicom marmelade od brusnica.
Savjet
Mesne okruglice možete peći i u tavi na maslacu, na srednje jakoj vatri uz stalno okretanje.
Ako ne volite svinjsko meso, upotrijebite mljevenu junetinu, ali dijelove s malo loja da ne bude previše suho. 
Sastojci / 6-8 osoba
400 g pilećih jetara Cekin
800 g mljevenog svinjskog mesa
1 veći luk usitnjen na male kockice
2 jaja
100 g  krušnih mrvica Latica
2 žlice  svježe usitnjenog lišća peršina 
1 čajna žličica soli

malo papra, malo mljevenog kumina 
2 žlice  worchester umaka 
  malo maslaca
'z bregov (za pečenje)










Vezani proizvodi

'z bregov maslac Pileća jetra sa srcem Krušne mrvice
 blank