|
Priprema
|
/ 50 min
|
- Jetra očistite od žilica i usitnite u multipraktiku
- Dodajte svinjetinu, luk, jaja, krušne mrvice i sol te dobro izmiješajte
- Na kraju umiješajte worchester i začine te oblikujte okruglice veličine manjeg oraha
- Zagrijte pećnicu na 200 °C
- Okruglice pecite odvojeno raspoređene na limu za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje premazan maslacem oko 15-20 minuta.
|
|
Posluživanje
|
Vruće mesne okruglice možete poslužiti s kuhanim krumpirom na maslacu i žlicom marmelade od brusnica.
|
|
Savjet
|
Mesne okruglice možete peći i u tavi na maslacu, na srednje jakoj vatri uz stalno okretanje.
Ako ne volite svinjsko meso, upotrijebite mljevenu junetinu, ali dijelove s malo loja da ne bude previše suho.
|
|
|
Sastojci
|
/ 6-8 osoba |
400 g |
pilećih jetara Cekin |
800 g |
mljevenog svinjskog mesa |
1
|
veći luk usitnjen na male kockice |
2 |
jaja |
100 g |
krušnih mrvica Latica |
2 žlice |
svježe usitnjenog lišća peršina |
1 čajna žličica |
soli |
|
malo papra, malo mljevenog kumina |
2 žlice |
worchester umaka |
|
malo maslaca
'z bregov (za pečenje) |
|
|