|
Priprema
|
/ 40 min
|
- Od svih sastojaka zamijesite tijesto. Pokriveno ostavite u hladnjak da odstoji 1-2 sata.
- Od tijesta oblikujte kuglice veličine oraha i zatim ih poslažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, ali s dovoljnim razmakom.
- Pecite medenjake u pećnici zagrijanoj na 200 ºC oko 10-12 minuta. Moraju biti još blago mekani kad ih vadite.
- Lopaticom ih premjestite s lima za pečenje tek kad se djelomično ohlade.
|
|
Savjet
|
Osim cimetom, medenjake možete dodatno začiniti prahom klinčića, limunovom koricom, kardamomom, đumbirom i sličnim aromatičnim začinima. |
|
|
Sastojci
|
/ 60-ak medenjaka |
500 g |
glatkog brašna |
125 g |
maslaca 'z bregov |
125 g |
šećera u prahu |
175 g |
cvjetnog tekućeg meda |
1/2 žličice za kavu |
cimeta |
1 žličica za kavu |
sode bikarbone |
|
|