LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Medenjaci

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli?
Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
Priprema / 40 min
  • Od svih sastojaka zamijesite tijesto. Pokriveno ostavite u hladnjak da odstoji 1-2 sata.
  • Od tijesta oblikujte kuglice veličine oraha i zatim ih poslažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, ali s dovoljnim razmakom.
  • Pecite medenjake u pećnici zagrijanoj na 200 ºC oko 10-12 minuta. Moraju biti još blago mekani kad ih vadite.
  • Lopaticom ih premjestite s lima za pečenje tek kad se djelomično ohlade.

Savjet
Osim cimetom, medenjake možete dodatno začiniti prahom klinčića, limunovom koricom, kardamomom, đumbirom i sličnim aromatičnim začinima.
Sastojci / 60-ak medenjaka
500 g glatkog brašna
125 g maslaca 'z bregov
125 g šećera u prahu
175 g cvjetnog tekućeg meda
1/2 žličice za kavu cimeta
1 žličica za kavu sode bikarbone

Vezani proizvodi

'z bregov maslac
 blank